avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politist implicat in rapirea copilului meu care imi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politist implicat in rapirea copilului meu care imi interzice accesul la copil

sunt tatal unei fetite in varsta de 10 luni iar, in ziua de 22/05/2013 mama fetitei a luat fetita de la domiciliul ei legal din belgia si a plecat in romania fara acordul meu.
precizez ca deja am demarat un proces de rapire internationala de minori.
concubina mea a fost ajutata sa plece cu minorul de la domiciliul de catre cumnatul ei care este politist in romania, caruia eu i-am facut o plangere penala la parchet in care specificam faptul ca domnul "x" politist la sectia "x" sa implicat foarte mult in rapirea minorului si la momentul respectiv si actual imi interzice sa imi vad copilul deoarece copilul meu se afla la locuinta dumnealui.
precizez ca cele precizate de mine in plangerea formulata la parchet de mine in mare parte sau adeverit pe parcurs deoarece copilul a fost localizat de catre cei de la ministerul justitiei in locuinta lui.
in aceste conditii ce sanse am ca domnul politist in cauza sa raspunda penal in fata legii si care ar fi sansele de reusita, avand in vedere ca domnul in cauza stia faptul ca mama copilului, impreuna cu copilul, sunt cautati de catre ministerul justitiei.
De unde stiti ca rapirea nu va imbraca caracter penal? Ati citit Codul Penal belgian si scrie acolo ca rapirile internationale se rezolva doar in drept international privat?

Va spun eu: art. 432 alin. 2 Cod Penal belgian prevede de la unu la cinci ani de inchisoare pentru scoaterea din Regat si nereturnarea unui minor de catre unul din parintii sai. [ link extern ]

Art. 428 prevede de la cinci la zece ani pentru rapirea unui minor sub doisprezece ani.

In momentul in care tatal copilului face plangere penala, autoritatile vor urmari penal fapta. Daca se da NUP, poate deschide proces prin care sa se dispuna urmarirea penala a faptei. Aceasta fapta are caracter pur penal si este separata de orice alte proceduri de returnare conform dreptului international privat. Inca o data: rapirile nu e musai sa fie considerate infractiuni in Romania, e suficient ca ele sa fie infractiuni in Belgia iar mama copilului va fi trimisa in catuse cu destinatia Belgia. In Romania poate avea chiar statut oficial de sfintenie absoluta si tot va fi trimisa-n catuse. Dar poate ca pana acum tatal minorului n-a facut plangere penala, asa s-ar explica de ce sunt urmate procedurile de returnare si nu este pur si simplu arestata mama copilului.

Sigur, din cate stiu avocatii specializati in aceste chestiuni recomanda parintilor caror li s-au rapit copii sa nu depuna plangere penala, pentru ca ea complica inutil procedurile de returnare. Dar sa zicem ca tatalui i-a sarit mustarul si vrea ca mama copilului sa faca parnaie, tot ce trebuie pentru asta e sa depuna plangere penala in Belgia. Calea e: plangere penala - procuror - mandat european de arestare. Baza juridica a acestei concluzii am prezentat-o deja, iar daca nu credeti ce cititi pe Wikipedia, iata aici direct de pe websiteul oficial al UE: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
Am intrebat ce fel de cetatenie are copilul.
Este un aspect foarte important.

In functie de acest aspect ramane de vazut cat s-ar aplica legea belgiana.

Daca nu exista dubla incriminare nu se intampla nimic deosebit.

In plus, nici macar nu rezulta clar daca ar fi vorba de o infractiune in speta.
Cetatenii romani sunt expusi in mod diferit la lege in acest caz fata de cetatenii belgieni.

Parerea mea este ca lucrurile se pot invarti in regula si fara probleme pentru mama minorului asa cum va spuneam in toate mesajele.
Nu tot ceea ce se vede inseamna ca asa este...
Eu ma intreb doar atat: ce fel de tata este un undivid care se straduieste din toate puterile sa lase un sugar fara mama? Un sugar, un copil....Oare asta e interesul major al copilului, sa ramana fara mama?
Si de ce a fugit mama? De fericita ce era? Violenta nu se manifesta doar fizic, violenta poate fi si psihica, de fapt, ea este in curs in aceasta speta.
Va dati seama doamna Martonze ca procurorii si judecatorii analizeaza in mod just cazurile de acest fel si motivele aratate de dvs. blocheaza practic orice procedura penala.
Situatia este simpla daca deschide proces in Romania si obtine hotarare judecatoreasca.
Nu se emite mandat european pentru asa ceva.
Se va ajunge la o situatie asemanatoare cu cea cu care va tot confruntati dvs. si atat...
Si eu consider atitudinea domnului agresiva. Nu putine sunt cazurile in care unul din parinti foloseste santajul prin minor pentru a se "razbuna" pe partenerul de viata, pentru a-l determina pe acesta sa suporte abuzuri, sa "se sacrifice de dragul copilului". Mama nu isi poate abandona la aceasta varsta fiica.

Alte discuții în legătură

Cazier ue AliasAix13 AliasAix13 Buna ziua, as dori sa stiu numai daca in cazul in care comit o infractiune pe teritoriul unui stat UE si este inscrisa in cazierul judiciar al tarii respective ... (vezi toată discuția)
Mandat german de arestare preventivä maria schneider maria schneider Pe numele meu s-a emis in Germania un mandat de arestare preventivä,motivul fiind räpire minor. Sotul meu german dupä patru ani de cäsätorie a trecut la ... (vezi toată discuția)
Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare conv de la ... inam_ro inam_ro Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare Conv de la Haga) este acuzat in Romania de rapire internationala a copilului si ulterior calatoreste cu ... (vezi toată discuția)