avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politist implicat in rapirea copilului meu care imi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politist implicat in rapirea copilului meu care imi interzice accesul la copil

sunt tatal unei fetite in varsta de 10 luni iar, in ziua de 22/05/2013 mama fetitei a luat fetita de la domiciliul ei legal din belgia si a plecat in romania fara acordul meu.
precizez ca deja am demarat un proces de rapire internationala de minori.
concubina mea a fost ajutata sa plece cu minorul de la domiciliul de catre cumnatul ei care este politist in romania, caruia eu i-am facut o plangere penala la parchet in care specificam faptul ca domnul "x" politist la sectia "x" sa implicat foarte mult in rapirea minorului si la momentul respectiv si actual imi interzice sa imi vad copilul deoarece copilul meu se afla la locuinta dumnealui.
precizez ca cele precizate de mine in plangerea formulata la parchet de mine in mare parte sau adeverit pe parcurs deoarece copilul a fost localizat de catre cei de la ministerul justitiei in locuinta lui.
in aceste conditii ce sanse am ca domnul politist in cauza sa raspunda penal in fata legii si care ar fi sansele de reusita, avand in vedere ca domnul in cauza stia faptul ca mama copilului, impreuna cu copilul, sunt cautati de catre ministerul justitiei.
Cel ce a deschis subiectul are dreptate ! Procesul deschis in Belgia primeaza. Noi credem ca suntem buricul Pamantului. Nu suntem ! Ati uitat de cazul Truica, cum a pierdut el pe toata linia ? Si daca Truica nu a avut avocati... In Romania Truica avea sanse 101%, dar speta s-a judecat acolo unde s-a scris codul napoleonian si unde judecatorii nu provin din militisti sau absolventi de stefan gheorghiu, cu studii echivalate si ras-echivalate. Va amintesc ce ziceau stramosii : FIAT JUSTITIA, ET PEREAT MUNDUS !
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
DlGoe, utilizator
In Belgia rapiriile de minori sunt fapte penale.
Internationale kinderontvoering is bovendien een strafbaar feit (artikel 431-432 Strafwetboek)
Traducere:
Rapirea internationala de copii este pe deasupra o fapta care poate fi pedepsita (art. 431-432 Cod Penal belgian).
[ link extern ]

Nota: Codul Penal belgian nu face precizari la cetatenia copiilor rapiti, este suficient ca au avut domiciliul in Belgia in moment rapirii.

O nemtoaica prinsa-n Romania pentru rapirea prorpiului copil: [ link extern ]

Conform FBI-ului, in SUA exista doua cai penale si una civila pentru a rezolva rapirile internationale de minori. Sursa: [ link extern ]

Confirmat de Departamentul american al justitiei pe [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
Nu intelegeti un lucru.
Nu conteaza ce prevede legea in acest caz ci felul in care se aplica.Adica spiritul legii are importanta mai mare decat litera ei in anumite cazuri.
Ca sa intelegeti mai bine va dau exempul cu furtul din supermarket.
Este furt dar nu este infractiune daca se fura un mar...

Sub aspect penal eu lucrez pe mandate europene si extradari printre altele si stiu ce spun.Nu se va intampla nimic deosebit in acest caz.

In civil de asemenea se poate bloca tot daca isi angajeaaza mama avocat priceput si care sa o apere pe bune si hotarat.
Adica toate incercarile vor fi sortite esecului.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu nu am zis ca e musai sa fie emis mandat european de arestare, am zis ca e posibil sa fie emis un mandat european de arestare. E o diferenta. De exemplu daca un procuror belgian se gandeste sa dea un exemplu clar ca nu este permis sa rapesti copii din Belgia, poate (desi nu e musai) sa emita un mandat european de arestare. Sau cand constata ca autoritatile romane tind sa rezolve cererea de repatriere spre Sfantu' Asteapta.

In general, belgienii sunt mult mai indulgenti ca americanii in ce priveste dreptul penal, asa ca poate foarte bine sa nu se emita niciun mandat. In Belgia politstii s-ar enerva ca sunt chemati la locul faptei daca s-a furat un mar, in SUA se considera ca cine fura azi un ou, maine va fura un bou. Bine ca ei fac distinctia intre theft si petty theft. Pentru mai multe detalii a se vedea [ link extern ]
Inteleg ce ziceti.
In speta ideea era ca userul sa nu se imbete cu apa rece.
Nu va exista finalitatea dorita de user decat daca ar avea marele noroc ca mama minorului sa vina singura si sa ii aduca copilul in Belgia si sincer sa fiu nu cred ca se va intampla asa ceva...

Alte discuții în legătură

Cazier ue AliasAix13 AliasAix13 Buna ziua, as dori sa stiu numai daca in cazul in care comit o infractiune pe teritoriul unui stat UE si este inscrisa in cazierul judiciar al tarii respective ... (vezi toată discuția)
Mandat german de arestare preventivä maria schneider maria schneider Pe numele meu s-a emis in Germania un mandat de arestare preventivä,motivul fiind räpire minor. Sotul meu german dupä patru ani de cäsätorie a trecut la ... (vezi toată discuția)
Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare conv de la ... inam_ro inam_ro Daca un parinte, cetatean tara terta (nesemnatare Conv de la Haga) este acuzat in Romania de rapire internationala a copilului si ulterior calatoreste cu ... (vezi toată discuția)