avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dovezi pentru culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dovezi pentru culpa comuna

Buna ziua !
In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de "sotia" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca este doar culpa mea iar ea este cea mai iubitoare sotie si ca eu am o "perioada de ratacire" si voi reveni in sanul familiei , dupa cum a si declarat in ambele procese. Avem un copil de 15 ani , il pot folosi ca martor ?
Locuim in acelasi apartament , fiecare in camera lui si fara sa impartim altceva decat cheltuielile aferente apartamentului , fara alta comunicare .
De cate ori sa intentez divort ca un judecator sa inteleaga ca nu am nicio "ratacire" ? Cum pot dovedi culpa comuna ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:34, 22 Septembrie 2013
Daca tot ati incercat de doua ori :">, a treia oara, daca dorirti cu adevarat sa divortati, asumativa culpa exclusiva #-o.
Dar, inteleg ca problema apare la partaj si la custodia copilului.
De ce nu incercati o...mediere?B-)
referitor la mediere, ce rost mai are daca oamenii divorteaza?mi se pare mie sau ar fi trebuit sa vina la mediere inainte de divort, sa se inteleaga si cind mergeau la divort stiau deja lectia..??
Cu ce vă afectează culpa exclusivă în afară de orgoliu personal?
Dacă vreți cu adevărat să divorțați, ar trebui să lăsați puțin din orgoliu și să-i dați „satisfacția” soției acceptând divorțul din culpa exclusivă a D-voastră.

Culpa exclusivă nu are nici o legătură cu partajul sau cu stabilirea domiciliului minorului.

Totul depinde doar de D-voastră. Puteți să trăiți așa în continuare, dar să nu veți fi „în culpa exclusivă”, sau alegeți să divorțați. :)
Problema este ca ...inainte, nu s-au gandit ca or sa ajunga la...la divort! Ea avea fluturasi in stomac, el ... zbura de fericire.
Acum, din pacate a aparut inevitabilul (care poate fi ...evitat) si cel putin unul nu mai suporta starea de beatitudine.
Prin mediere, bine inteles daca partile accepta, se poate ajunge la un compromis, elegant pentru ambii, inclusiv cu privire la custodie copil.
Se evita asfel sala de judecata, reprosurile ce pot deveni publice si de ce nu, pot (???) ramane in continuare prieteni pentru binele copilului.
domnule mediator, touche!va rog sa ma luminati, in situatia de fata ce solutii ati propune Dvs domnului in cauza?sincer, vreau sa ma inspir, luna viitoare divortez si cred ca m ar ajuta mult sfaturile Dvs.

Alte discuții în legătură

Divorțul - despărțirea în fapt și culpa la divort brasero2011 brasero2011 In Codul civil, la art. 379, alin. 2, se prevede ca in ipoteza prevazuta de art. 373 lit. c), divortul se pronunta din culpa exclusiva a sotului ... (vezi toată discuția)
Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți ContSters57553 ContSters57553 Daca nu vreau sa ii acord divortul sotului meu, acesta poate divorta? (vezi toată discuția)
Motiv divort ContSters274581 ContSters274581 Am inteles ca in noul cod civil unul dintre soti poate invoca in cererea de divort motivul ca ar fi separati in fapt de cel putin 2 ani. E suficient motivul ... (vezi toată discuția)