avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dovezi pentru culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dovezi pentru culpa comuna

Buna ziua !
In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de "sotia" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca este doar culpa mea iar ea este cea mai iubitoare sotie si ca eu am o "perioada de ratacire" si voi reveni in sanul familiei , dupa cum a si declarat in ambele procese. Avem un copil de 15 ani , il pot folosi ca martor ?
Locuim in acelasi apartament , fiecare in camera lui si fara sa impartim altceva decat cheltuielile aferente apartamentului , fara alta comunicare .
De cate ori sa intentez divort ca un judecator sa inteleaga ca nu am nicio "ratacire" ? Cum pot dovedi culpa comuna ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:34, 22 Septembrie 2013
Va multumesc , domnule Patrick_ ! Raspunsul dumneavoastra ma face sa cred ca o sa am pana la urma un divort =D>
"Puteti da divort din culpa D-voastră exclusivă, în conditiile art. 373 lit. c), asa cum prevede art. 379 alin. 2 Cod civil, adică dacă sunteti despărtiti în fapt timp de 2 ani." si daca nu pot dovedi ca suntem despartiti in fapt , am mai scris stam in acelasi apartament dar in camere separate si ce avem de impartit sunt doar banii pe facturi :D
Poate ma puteti lamuri si in acesta privinta , multumesc anticipat !
[editat- se adreseaza unui mesaj sters]

@D-le mediator Ciobanu Vasile:
Până la urmă ati ajuns la ceea ce spuneam si eu, adică tot la instantă se ajunge, chiar dacă părtile se înteleg si merg la mediator.
În aceste conditii, pentru a evita sălile de judecată (si camera de consiliu tot o sală de judecată e), ce rost mai are să meargă la mediator când pot foarte bine să meargă la notar, sau ofiterul stării civile?

Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorțul - despărțirea în fapt și culpa la divort brasero2011 brasero2011 In Codul civil, la art. 379, alin. 2, se prevede ca in ipoteza prevazuta de art. 373 lit. c), divortul se pronunta din culpa exclusiva a sotului ... (vezi toată discuția)
Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți ContSters57553 ContSters57553 Daca nu vreau sa ii acord divortul sotului meu, acesta poate divorta? (vezi toată discuția)
Motiv divort ContSters274581 ContSters274581 Am inteles ca in noul cod civil unul dintre soti poate invoca in cererea de divort motivul ca ar fi separati in fapt de cel putin 2 ani. E suficient motivul ... (vezi toată discuția)