avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Necomunicarea motivelor de recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Necomunicarea motivelor de recurs

Buna ziua,

Sunt parte, in calitate de intimat, intr-un proces, un recurs care are primul termen la tribunal in 2 octombrie '13, se judeca pe vechiul c.p.c.

Nu mi s-au comunicat motivele de recurs, am primit acasa citatie dar in citatie se mentioneaza "Cu motive de recurs" peste care este tras cu pixul.

Pot sa solicit instantei prin intampinare, sa dispuna comunicarea catre mine a motivelor de recurs fara a-mi angaja un avocat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xyz2012 , utilizator 17:38, 21 Octombrie 2013
nedeclararea in termen are.. sanctiunea tardivitatii iar nemotivarea in termen sanctiunea nulitatii cu unele exceptii
Inainte cu 5 zile de primul termen am solicitat, in scris, Instantei sa dispuna comunicarea motivelor de recurs catre mine. S-a amanat judecata, motivul fiind "lipsa procedura" asa apare pe portal.
Am primit acasa copia recursului si o noua citatie pentru termenul urmator. Recursul nu este motivat, in cererea respectiva scrie doar ca se vor depune motivele de recurs dupa ce se va comunica hotararea. Mie mi s-a comunicat hotararea in urma cu un an si cred ca si celui cu care ma judec.
Am formulat intampinare si am cerut pe cale de exceptie constatarea nulitatii recursului din cauza ca lipsesc motivele de recurs. Cam asta s-a intamplat.

Va doresc un inceput de saptamana cat mai reusit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedepunere intampinare ramy84 ramy84 Instanta de fond a respins contestatia la executare formulata de catre contestator, iar acesta a formulat recurs, mentionand ca va depune motivele de fapt si ... (vezi toată discuția)
Nemotivarea recursului in termen janina drula janina drula am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine, ;Dupa cum stim recursul in baza art 303 c proced civ treb motivat inlauntrul termenului de recurs(15 zile de la ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv motivat. Brokeru22 Brokeru22 Buna seara. Am invocat exceptia motivarii tardive a recursului potrivit art. 303 alin 1 vechiul cod de procedura civila. Am solicitat instantei sa constate ... (vezi toată discuția)