avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Linie credit transformata in credit cu rata lunara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Linie credit transformata in credit cu rata lunara

Buna ziua,

Am avut o linie de credit care se va transforma in credit cu rate lunare pe o durata de 48 luni ? Care este inregistrarea contabila in ce cont trece din 5191 si care ar fi inregistrarea lunara a ratei?
Nu am mai avut situtie ca linia de credit sa devina credit cu rata si nu stiu exact ce presupune ?
Acum se tine cont de ea si la grad de indatorare, daca ea in octombrie devine credit lunar de cand intra la culcul gradului de indatorare?
Cel mai recent răspuns: Lizuca12 , utilizator 17:27, 18 Noiembrie 2013
Capital principal il inregitrez in 1621 - 150000
iar dobanda o inregitrez lunar 666-1682 si plata acesteia nu trebuie baga in 1682 suma totala de pe scandentar? Spuneti-mi va rog acest credit intra la calcul grad indatorare ?

Multuemsc
Lizuca12 a scris:

Capital principal il inregitrez in 1621 - 150000
Multuemsc


da

Lizuca12 a scris:

iar dobanda o inregitrez lunar 666-1682
Multuemsc


da

Lizuca12 a scris:

plata acesteia nu trebuie baga in 1682 suma totala de pe scandentar?

Multuemsc


nu, doar ce datorati cf scadentar in fiecare luna

Lizuca12 a scris:

Spuneti-mi va rog acest credit intra la calcul grad indatorare ?

Multuemsc


nu, pt ca potrivit Cod fiscal

ART. 23 Cheltuieli cu dobânzile şi diferenţe de curs valutar


(1) Cheltuielile cu dobânzile sunt integral deductibile în cazul în care gradul de îndatorare a capitalului este mai mic sau egal cu trei. Gradul de îndatorare a capitalului se determină ca raport între capitalul împrumutat cu termen de rambursare peste un an şi capitalul propriu, ca medie a valorilor existente la începutul anului şi sfârşitul perioadei pentru care se determină impozitul pe profit. Prin capital împrumutat se înţelege totalul creditelor şi împrumuturilor cu termen de rambursare peste un an, potrivit clauzelor contractuale.

(1^1) În înţelesul alin. (1), prin credit/împrumut se înţelege orice convenţie încheiată între părţi care generează în sarcina uneia dintre părţi obligaţia de a plăti dobânzi şi de a restitui capitalul împrumutat.

(4) Dobânzile şi pierderile din diferenţe de curs valutar, în legătură cu împrumuturile obţinute direct sau indirect de la bănci internaţionale de dezvoltare şi organizaţii similare, menţionate în norme, şi cele care sunt garantate de stat, cele aferente împrumuturilor obţinute de la instituţiile de credit române sau străine, instituţiile financiare nebancare, de la persoanele juridice care acordă credite potrivit legii, precum şi cele obţinute în baza obligaţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată nu intră sub incidenţa prevederilor prezentului articol.



Norme:

62. În sensul art. 23 alin. (4) şi (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, instituţiile de credit, persoane juridice române, sunt cele autorizate, potrivit legii, de Banca Naţională a României.

63. În sensul art. 23 alin. (1) din Codul fiscal, prin capital împrumutat se înţelege totalul creditelor şi împrumuturilor cu termen de rambursare peste un an începând de la data încheierii contractului, cu excepţia celor prevăzute la alin. (4) al art. 23 din Codul fiscal, indiferent de data la care acestea au fost contractate.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in contab. a unui credit bancar kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O societate a luat un credit de la o banca, pe care i-l va rambursa in 36 de luni, in rate egale. Cum se inregistreaza in contabilitate? ... (vezi toată discuția)
Reevaluarea unui credit la inchiderea exercitiului financiar ioan.morosan ioan.morosan Va adresez urmatoarea intrebare: In cazul in care o societate comerciala inregistreaza diferente de curs valutar nefavorabile (cheltuieli) din reevaluarea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu dobanzile negut_dorina negut_dorina buna ziua,daca imprumuturile sunt luate de la banci romanesti mai mari de un an ex unicredit, leumi se mai calculeaza gr de indatorare sunt deductibile ... (vezi toată discuția)