avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consumul de marijuana: autorizat in Romania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consumul de marijuana: autorizat in Romania

Tocmai am aflat ca Romania a devenit al 10-lea stat din lume care a legalizat consumul de marihuana. Ma rog, doar cu reteta de la doctor...

Detalii aici : [ link extern ]

In ciuda deciziei deosebit de marcanta care a fost luata, constat cu stupoare ca nu s-a dezbatut public acest subiect. Antena3 ca de ex. nici nu a pomenit despre el: [ link extern ]

Ne-am scapat cumva de etnobotanice, iar cineva ne baga altceva cu forta pe gat?
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
chucky9, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:46, 19 Octombrie 2013
Mă întreb câte diagnostice vor fi ,,umflate,, pentru a se putea prescrie rețeta...:)
Consider periculoasă o asemenea reglementare.A, o fi în beneficiul celor care au nevoie, dar ...la noi mereu cineva fructifică în interes propriu câte ceva care are un alt scop și care este oferit cu bună credință.Să dea Domnu să nu fie așa..
Ramane de vazut cum se va reglementa.

Nu cred ca puteti deveni producator.
E posibil sa se importe si sa nu se faca productie in tara.
Toate trebuie prevazute in actul normativ.
Probabil ati cititi acest articol [ link extern ]
sau acest articol [ link extern ]
fara a acorda atentia cuvenita sensului celor scrise. Este vorba de un tratament revolutionar pe baza de canabis.
Legea in vogoare interzice posesia/ producerea libera/ uzul de canabis la liber, in toate formele.
Unii derivati din marijuana pot fi folositi in scop medicinal (tincturi, rasini, fragmente vegetale, etc.) numai sub control strict al statului, pe baza de retete speciale (similar cu prescrierea de morfina, numai pentru cazuri medicale aflate in stadiul terminal, pentru a micsora durerile insuportabile ale pacientului).
Personal nu cred ca legea se va modifica si va fi legala cultura agricola/ producerea de canabis in scop de comercializare, la liber, pe piata. In prezent nu exista o astfel de prevedere legala.
Legea nr. 143/ 2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri mentioneaza:
-Art. 27
(1) Consumul ilicit de droguri aflate sub control national, fara prescriptie medicala, este interzis pe teritoriul Romaniei.
(2) Persoana care consuma ilicit droguri aflate sub control national este supusa, dupa caz, uneia dintre urmatoarele masuri: cura de dezintoxicare sau supravegherea medicala.
(3) Masurile prevazute la alin. (2) sunt dispuse de una dintre unitatile medicale stabilite de Ministerul Sanatatii, pe baza unei expertize medico-legale.
(4) Decizia unitatii medicale poate fi atacata cu plangere, in termen de 10 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul unitatea medicala.
(5) Hotararea judecatoriei poate fi atacata cu recurs.
Legea nr.339/ 2005 actualizata privind regimul juridic al substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope mentioneaza:
-CAPITOLUL IV Producerea, fabricarea şi distribuţia plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope
-Art. 15
(1) Desfăşurarea activităţilor de producere, fabricare, depozitare, comerţ, deţinere şi distribuire a plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope este interzisă fără autorizaţia eliberată de Ministerul Sănătăţii.

(2) Eliberarea autorizaţiei pentru desfăşurarea activităţilor prevăzute la alin. (1) se face după verificarea spaţiului, personalului şi mijloacelor tehnice destinate desfăşurării operaţiunilor solicitate, în condiţiile stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
(3) Autorizaţiile pentru operaţiunile prevăzute la alin. (1) sunt eliberate dacă utilizarea plantelor, a substanţelor şi a preparatelor prevăzute în tabelele II şi III din anexă este limitată în scopul utilizării în industrie sau pentru producerea de sămânţă, precum şi pentru uz medical, ştiinţific sau tehnic.
(4) Încetarea activităţii, precum şi orice modificare a situaţiei care a justificat eliberarea autorizaţiei se notifică autorităţii emitente, înainte de a fi efectuată, în termenul şi în condiţiile stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
(5) Valabilitatea autorizaţiei pentru desfăşurarea activităţilor prevăzute la alin. (1) nu poate depăşi termenul autorizaţiei de funcţionare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate obtine dreptul la cultivarea si producerea de droguri de risc in romania (pentru export in alte tari)? TrinityAlex TrinityAlex Legea 143/200 mentioneaza in Art. 4. – (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca aceasta lege a intrat in vigoare cristianbutuc77 cristianbutuc77 Buna ziua ! Cum pot afla daca aceasta lege a intrat in vigoare : http://www.senat.ro/Legis%5CPDF%5C2013%5C13L305FG.pdf am tot cautat dar nu am gasit nimic pe ... (vezi toată discuția)
Firma cu plante etnobotanice (droguri legale) Rhastel Rhastel Buna ziua, as dori sa-mi deschid o firma care se ocupa cu comercializarea plantelor etnobotanice (droguri legale). Imi puteti spune va rog, daca am nevoie de ... (vezi toată discuția)