avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Respectare indicatoare rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Respectare indicatoare rutiere

daca la intrare in tara prin punctele de frontiera exista indicator care reglementeaza vitezele maxime general admisibile in Romania si ele nu sint conforme cu codul rutier impreuna cu faptul ca am incasat amenda de la politie, impotriva cui sa ma indrept in instanta ?

concret este vorba de viteza de maxim 90 in afara localitatii ce se aplica la toate drumurile cu exceptia celor europene sau expres - asta e varianta din lege

la intrare in tara este trecut ca viteza generala in Romania in afara localitatii 100 pe indicator rutier.

am facut poze cu indicatoare similare la Ungaria Austria si Germania. peste tot cind intri in tara sint afisate vitezele maxime generale pentru tara respectiva

procesul meu verbal este pt viteza de 103 km/h in sector de 90. acest 90 referindu-se la modul general si nu la o restrictie specifica.
Cel mai recent răspuns: dietmarkrutsch , utilizator 04:27, 17 Octombrie 2013
SR 1848-1:2004 cu privire la indicatoare de semnalizare rutiere, un document al ASRO - Asociatia de Standardizare din Romania, editia 3 din decembrie 2011, semnul cu codul G3 la pagina 52

este exact semnul despre care vorbesc si se cheama: "limite generale de viteza" si se amplaseaza la punctul de trecere al frontierei.

acum daca nici ASRO nu stie ce vorbeste ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita de viteza pe niste sectoare de drum kir kir Buna ziua. Am o intrebare cu privire la codul rutier intr-o anumita situatie. Se da o localitate la intrarea in localitate pe panoul de anunta intrarea in ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pe 90 de zile eqtudor eqtudor Buna ziua, Recent am facut un drum Turda - Cluj, dupa Tureni, pe DN60 exista un tronson unde viteza este limitata la 60km/h Bun, imi face organul semn ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat gimi21 gimi21 salut vreau si eu sa stiu daca depasesc intr un sat pe trecerea de pietoni o masina care incetineste si nu exista nici un pieton cu o viteza de 80 km/ora (vezi toată discuția)