avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie constructie

Buna ziua,
In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin autorizatia de constructie, mai este posibila intrarea in legalitate? pot obtine un certficat de urbanism cu intrare in legalitate? se poate obtine si pe cale judecatoreasca autorizatia de constructie?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 19:05, 6 Mai 2015
nn

Buna ziua

In cazul in care nu v-ati rezolvat inca problemele privind punerea in legalitate a constructiei
(mansarda), realizata fara AC, cred ca puteti lua in considerare urmatoarea opinie:

- autorizati de construire NU se poate elibera pe cale judecatoareasca, in sensul ca nu o elibereaza judecatorul
- autorizatia de Construire pentru punerea in legalitate se face, din punct de vedere al indeplinirii conditiilor de urbanism , in aceleasi conditii ca Autorizatia de Construire \"obisnuita\". Atfel spus , daca din punct de vedere urbanistic, nu idepliniti conditiile pentru punerea in legalitate, NU veti primi autorizatia solicitata ( chiar daca aveti \" acordul vecinului).
- insa, avand in vedere constructia edificata ( mansarda), cred ca este putin probabil sa NU le indepliniti.

In privinta acordului exprimat de vecin - cred ca v-a fost solicitat prin certificatul de urbanism - trebuie bine verificat daca: chiar este necesar acest acord ?
Raportat la situatia proprietatilor ( asa cum ati expus-o dumneavoastra), cred ca cererea NU se justifica

In privinta intabularii drepturilor de proprietate asupra teren + constructie cred ca raspunsurile pe care le-ati primit deja sunt ok , insa as mai completa cu urmatoarele:

- trebuie sa fie posibila intabularea drepturilor asupra carora detineti deja un titlu - hotararea judecatoareasca !
- deasemenea, evidentiata situatia de fapt/reala ( tehnico-economica ), a imobilului !

Personal, cred ca este posibil in mod legal !

In cazul dumneavoastra, nu cred ca ati avea vreun dezavantaj din aceasta modalitate: nici chiar daca veti dori sa vindeti intreaga proprietate, ceea ce nu cred ca este cazul ;)

Cu stima,
Nicu C

Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
inspectiiimobiliare, utilizator
Deoarece mansardarea s-a făcut având la bază o casă pe calcan,deci lipită de casa vecină, nu mai este nevoie de acordul vecinilor deoarece nu este vorba despre o casă nouă ci de mansardarea celei existente și perin urmare potrivit ANEXEI 1 art.2.5.1 nu mai este nevoie de acordul vecinilor.pentru obținerea AC(acest lucru este valabil de spus și la primărie dacă eventual vă solicită acest acord)
Cu privire la construcția inițială , având deja CU solicitați în continuare AC de la primărie.
Pentru întabulare teren , cu hotărârea judecătorească definitivă, cu expertiza judiciară care tine loc de documentație cadastrală atât pt. teren cât și pentru casă, faceți un dosar cu și cu celelalte documente necesare și cu o cerere de primă întabulare solicitați înscrierea în cartea funciară. Acest lucru înseamnă să mai aveți certificat fiscal de la primărie, copii după actele de identitate, etc.
O singură întrebare- prin hotărârea judecătorească definitivă a fost stabilit în mod cert imobilul și casa ca va revenit, adică expertiza a avut coordonate de identificare, plan de amplasament ?
Prezentați unui avocat actele și hotărârea jud, un expert topo va întocmi dosarul dar întâi rezolvați cu AC.
NU ESTE NECESAR ACORDUL VECINULUI.
Îmi pare rău că scriu un alt mesaj imediat dar trebuie văzut când a fost făcută casa- din hotărârile jud. se poate desprinde data construcției casei inițiale. Acest lucru ar fi util dacă s-ar fi stabilit că aceasta a fost ridicată fără AC înainte de 2001 și atunci totul ar fi mai ușor. căci ar fi vorba despre înscrierea în evidențe potrivit L. 127/2013 a edificatelor fără AC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme construire la calcan fighi fighi Buna ziua, In luna Mai a acestui an Primaria Popesti Leordeni a aprobat un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea de locuinte cuplate la calcan. In ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire (mansardare locuinta) Cami88 Cami88 Buna ziua, as vrea sa va intreb, daca pentru autorizatie de construire (mansardare locuinta) este nevoie de acordul vecinilor si conform caror prevederi ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructii aldorin aldorin Cum pot obtine o copie de pe autorizatia de constructie si documenetele aferente in baza carora vecinii spate si fata cladirii mele si-au ridicat si \\" ... (vezi toată discuția)