avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Posta Romana - Furat din colet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Posta Romana - Furat din colet

Buna ziua !
Am trimis un colet in tara ( Baicoi ) cu valoare 20 , ramburs 350 ron . Dupa o saptamana mi s-a intors retur , desfacut si continutul propriuzis sustras ( lipsa 200 grame ) . Cei de la posta au intocmit un proces verbal de constatare, si am fost informat ca nu voi primi despagubiri decat 10 ron datorita valorii de 20 ron a coletului . Urmeaza ca eu sa adresez o plangere postei romane , in care sa le cer despagubiri . Ce lege as putea invoca pentru a obtine o despagubire mai mare ? Am mijloacele financiare necesare sa ii dau in judecata . Sunt foarte multe persoane in situatia mea si nu prea sunt surse de informare . Apreciez orice idee buna . Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2013
Seburebista, utilizator
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 12:39, 30 Decembrie 2013
Buna ziua.
Pana nu ne lamureste persoana in cauza referitor la ceea ce l-am rugat (gen continut, amblaj folosit, etc.) vorbim degeaba, in necunositnta de cauza.
Eu am explicat destul de clar faptul ca nimeni nu l-a obligat sa declare o valoare mai mica decat cea reala. Nu are cum sa obtina o despagubire mai mare pe valoarea coletului.
Referitor la "violarea corespondentei", adica a acelui colet, iar poate fi de vina expeditorul (datorita neasigurarii coletului prin ambalare incorecta - am explicat mai sus cum ar trebui ambalat un colet). Deci, daca a fost un ambalaj de un plic de exemplu, si avand o greutate mica, este normal ca la manipulare sa fie deteriorat. Asta nu inseamna "violarea corespopndentei", ci neasigurarea trimiterii de catre expeditor. Nu va intrebati de ce lucratorii de la ghiseul de mesagerii va roaga sa ambalati coletele in cutii de carton rezistente si s le legati cu sfoara? Tocmai pentru a preveni aceste accidente care ar putea da nastere la suspiciuni de furt sau de violare a trimiterii. Precum am zis, exista mijloace de informare la oficiile postale pe pereti la loc vizibil, precum si site-ul firmei respective. Sau intrebi angajatul daca este bine cum l-ai ambalat.
Deci, pana nu raspunde persoana, cu datele cerute, aruncam doar cu sare in ochi (nu stim ce cuprinde acel proces verbal si continutul indivizibil sau nu ca sa stim daca acele 200 de grame lipsa provin din continut sau din ambalajul lipsa). Poate fi vorba de neglijenta expeditorului, caz in care aceasta institutie nu este vinovata. Neglijenta, iar ma repet ca sa se inteleaga, continut, ambalaj folosit, neasigurrea coletului, dand o valoare mai mica decat cea reala (se poate observa clar diferenta dintre valoarea declarata de numai 20 lei si valoarea rambursului de 350 lei ! ) Rezulta, expeditorul nu si-a asigurat trimiterea si a inselat respectiva institutie cu diferent de tarif.
Ganditi-va, acele colete sunt transportate in masini, pe drumuri cateodata neasfaltate, exista riscul ca un colet mai voluminos sa cada peste altul mai mic si deficitar ambalat. Asta tto violare de corespondenta este? Sau neglijenta expeditorului de a nu-si asigura coletul prin amblarea defectuoasa?
Eu astept sa vad ce spune domnul respectiv, asa discutam la nesfarsit.
O zi buna va doresc tuturor si mai multa iubire fata de aproape!
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
tarkan, utilizator
Tin sa va anunt ca inainte de Craciun am primit un colet extern prin aceasta firma si nu am avut niciun fel de probleme. Totul era intact, cu toate ca nu avea nota de inventar introdusa in interior. A intarziat un pic, dar aceasta din cauza tarii din care provenea si a faptului ca sunt sarbatori. Firma romaneasca la faceti referire a respectat timpii de control stabiliti si chiar m-a sunat sa ma anunte ca au pus coletul pe cursa (l-am rugat pe expeditor sa scrie si numarul meu de telefon). Deci? Se poate sa lucreze perfect. Mai ales ca site-ul firmei exista un sistem de urmarire a trimiterilor si va poate ajuta sa aflati unde este. Se numeste serviciul Track&Trace si este foarte usor de folosit.
Sarbatori fericite va urez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursul nu corespunde cu specificatiile Paolo_30 Paolo_30 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea chestiune: am facut o intelegere de schimb de telefoane cu un domn din alta localitate.Am purtat discutia pe ... (vezi toată discuția)
Posta romana-reclamatie matei1234 matei1234 Buna ziua!Problema mea este urmatoare si incerc sa caut niste sfaturi legate de ce as putea face mai departe.Concret:trimit un colet(obiecte de imbracaminte) ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)