avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru neplata unui credit de nevoi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru neplata unui credit de nevoi personale fara garantie

Buna ziua.
Am contractat un credit de nevoi personale fara garantie,pe care,din mai multe motive,nu am reusit sa-l mai achit.
Banca,cum era de asteptat,a demarat procedurile de executare silita si a inaintat dosarul meu spre un executoriu judecatoresc.
In consecinta,dupa ceva timp,am primit o somatie de plata a respectivului credit la care s-a mai adaugat onorariul executorului plus alte cheltuieli.
Mentionez ca in momentul de fata platesc rate la o casa pe care am cumparat-o cu credit ipotecar,la care nu am restante.
In afara de casa,nu am alte proprietati pe numele meu si nici al sotiei(casa,teren,masina).
Intrebare pe care indraznesc sa v-o adresez este urmatoarea:
Ce presupune executarea silita in cazul meu,in cat timp se produce de la instiintarea venita prin posta?
Exista posibilitatea ca executorul sa vina sa-mi ia bunuri din casa sau se reduce totul la a-mi pune poprire pe salariu?
In situatia in care imi va pune poprire pe salariu,care va fi cuantumul acesteia?
Va multumesc anticipat.
Depuneți contestație la Judecătoria de la locul situării imobilului.
Buna ziua in 2010 sotul meu a luat un credit de nevoi personale de 10 mii de euro din care a platit timp de 3 ani dupa acesti 3 ani nu a mai putut plati a ramas fara servici am primit acasa o hartie cum ca va fi executat silit imi poate explica cineva ce inseamna asta? Avem un imobil luat inpreuna dar nu cu credit care suntem titulari amandoi !!!!! Va multumesc frumos !!
Caz rezolvat! Nu am mai intrat in cont de foarte mult timp dar speta a fost rezolvata!Aveam de platit in total 14800 de euro si am negociat la sange cu banca iar pana la urma au fost de acord sa le dau 6000 de euro si executorul mi-a dat documentul de stingere a creantei! De retinut! Boala lunga e moarte sigura!Nu sperati ca veti scapa vreodata fara sa platiti,mai mult sau mai putin!Cautati o solutie amiabila cu executorul!EL SI DOAR EL va poate ajuta sau incurca,in egala masura!Tine de voi cum procedati! Eu acum am ajuns sa fiu in relatii excelente cu executorul,ba chiar mai mult,prieteni de familie!Sunt oameni si ei iar asta le este meseria!Trebuie tratata ca atare! Succes tuturor!
Eu consider ca avocatul te scapa de datorie.
Contestația la executare anuleaza tot și mai primești și banii dati la avocatul tău.

Sunt sute de oameni care au scăpat de datoriile la bănci în ciuda executorilor care au interesul sa îți ia toți banii.

Deci, la executor dai bani iar cu avocatul scapi de datorie și îți mai plătește și banca sau firma de recuperare avocatul tău.

București 2023
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu ce ma putea ajuta pe mine avocatul daca eu din diferite motive nu am reusit sa platesc ratele la timp si dosarul meu a fost trimis catre un executor pt recuperarea creantei? Sustineti o chestiune absolut eronata! Era mai bine sa platesc un avocat care la finalul procesului sa imi spuna ca nu s a putut face nimic si ca trebuie sa ajung la o intelegere cu executorul! Discutand direct cu executorul,am evitat o cheltuiala in plus cu un avocat care nu ar fi avut nici o sansa sa imi anuleze executarea! De povesti nemuritoare sunt satul! Toti avocatii promit luna de.pe cer si putini sunt cei pragmatici,concret! Fiti convins ca m am interesat la foarte multa lume,inclusiv avocati,alti executori care nu erau implicati in speta mea si am fost indrumat sa ajung la o intelegere benefica pt ambele parti! Asta am facut si sunt extrem de.multumit ca nu m am incapatanat incat sa platesc un avocat ,DEGEABA! Aici ma refer la speta mea,nu stiu alte detalii legate de alte spete!

Alte discuții în legătură

Caz executare silita - valoare imobil CosminOM CosminOM Buna ziua, Am o intrebare legata de situatie in care ma aflu in prezent. Am avut un credit ipotecar, nu am putut sa il mai platesc (a venit criza, mi-am ... (vezi toată discuția)
Executare silita / partaj bunuri comune - partaj de creditor m_ella2005 m_ella2005 Speta: In perioada casatoriei, sotii X imprumuta mai multe sume de bani (cu sau fara contract autentic) de la terti. Intr-un contract sunt trecuti ambii ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)