avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce lege permite strainilor sa cumpere teren in Romania?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce lege permite strainilor sa cumpere teren in Romania?

va rog, spuneti-mi ce lege permite strainilor sa cumpere teren agricol persoana fizica si, sau juridica.
Cum putem stopa instrainarea pamantului stramosec, pentru ca m-am speriat cand am vazut la stiri, cum un italian a ucis la "vanatoare" CINCI MII de CIOCARLII !
Buni investitori au mai venit in Romania !
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 21:43, 7 Noiembrie 2013

Pe o placa de ceramica, care dateaza de acum 800 de ani si care a fost
descoperita in Toledo, societatea era descrisa astfel :

Saracul munceste,
Bogatul il exploateaza,
Militarul ii apara pe cei doi,
Contribuabilul plateste pentru toti trei,
Lenesul se odihneste pentru toti patru
Betivul bea pentru toti cinci,
Bancherul ii lasa fara bani pe toti sase,
Avocatul ii minte pe toti sapte,
Medicul ii omoara pe toti opt
Groparul ii ingroapa pe toti noua
Politicianul traieşte pe spinarea celor zece.

Sa imi spuna si mie cineva daca lucrurile s-au schimbat asa de mult in
ultimii 800 de ani!
nicu-sor a scris:

inteligenta abordarea subiectului propus de mine, dar era de asteptat ca subtilitatea cu care am abordat \"vanzarea de Neam si Tara\" de catre comunisti, tipicul avocatesc i-a in derizoriu, trebuia sa dau si numele ciocarliilor, greutatea, culoarea ochilor si conform distinsului dumneavoastra coleg de breasla si mentor, Adrian Nastase, sa le numar si ouale.
Temeinice va sunt cunostintele in maetrie de armament, cred ca stiti cu ce munitie au fost ucisi revolutionarii la Cluj si poate stiti si cate focuri s-au tras si cate gloante au nimerit vreun clujean ?
Ce buni mai sunt avocatii la bancuri !
Acum douasecisicinci de ani, se spunea ca cel ce spune nu patea nimic, pe cand cel ce asculta lua de la cinci ani inchisoare sau munca obligatorie fortata la mina.


Stimate nicu-sor, abordarea mea e răspunsul la modul absurd în care aţi pus cele două probleme din topic: vînzarea terenurilor şi vînarea ciocîrliilor.

1. Vînătoarea despre care scriu ziarele (şi despre care domnia voastră scrieţi cu atîta patos - sau patetism? ştiu şi eu...) nu are nicio legătură cu vînzarea terenurilor către străini.

2. Atîta vreme cît şi alte state europene permit străinilor să dobîndească terenuri, nu văd de ce am fi noi mai cu moţ.

3. Nu vă fie teamă, terenurile vor rămâne în România. Nu le ia nimeni în traistă. Asta, spre deosebire de păsările vînate.

4. Italianul despre care tot vorbim aici nu este investitor, ci vînător. Nu a acţionat în temeiul legilor care reglementează activitatea economică, ci în temeiul legilor care reglementează (mă rog, e un fel de a spune) vînătoarea.

5. Aşa cum eu nu am făcut nicio referire la ilustra domniei voastre persoană, nici domnia voastră nu ar fi avut vreun motiv să-mi dea, scuzat fie-mi termenul neacademic, la gioale.

6. Dacă v-aţi simţit atins în vreun fel de bruma de ironie din textul meu, îmi cer scuze. Dar, vă asigur de un lucru: dacă mi-aş fi propus să fiu ironic cu domnia voastră, v-ar fi fos greu să faceţi faţă.

7. Pentru că v-aţi prins că-s ardelean, închei abrupt: no!.


PS 1: tipicul avocăţesc ia în derizoriu, nu i-a în derizoriu. Sesizaţi diferenţa?
PS 2: altădată. Deocamdată, o chestiune de logică: cîte ouă credeţi că aveau cele cinci mii de păsărele?


PS 3: atenţionez anticipat că prezentul răspuns nu este în afara topicului, eu abordînd în cuprinsul lui chestiuni de drept cum ar fi: legalitatea dobîndirii terenurilor de către străini, legalitatea vînătorii, legalitatea investiţiilor în România.

:bow:
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
themis, utilizator
Subiect: In Romania, limba romana se va mai vorbi peste douazeci de ani ?

pai sunt ani (multi) de cand nu se mai vorbeste...

Ion Iliescu - "The dacs come from the tracs"
[ link extern ]

Emil Boc - "Gripa aviară, you know"
[ link extern ]

Traian Băsescu - "You know what happend with gays...aaaa...gaz"
[ link extern ]
:slap:
Domnule avocat Themis

Referitor la greselile de ortografie, vreau sa va ganditi ca e rusine sa razi de o persoana ce nu are un picior sau un ochi, la fel si de cel ce mai scapa o gresala in scrierea lui. Dumneavoastra poate ati urmat cursiv cursurile scolilor, fata de altii ce au avut nesansa sa absolve scoli corectionale comuniste, pe santiere de munca fortata, altfel vad eu viata prin orizontul meu si altfel cei ce-si permit a lua peste picior pe cei ce incontinuare sunt calcati in picioare cu legile, in viguare!
Mare pacat ca nimeni din breasla magistratilor, in cei douazecisipatru de ani, nu au avut curajul, de a demasca crimele si sistemul de teroare holocaustica comunista, pentru aflarea adevarului.
Astazi intelectualitatea complice la factorul distructiv asupra Romaniei, doarme sau face "caterinca" pe net.
In cei douazecisipatru de ani Romania nu a fost in razboi, nu au fost dezastre naturale, nu am fost sub ocupatie straina, si, totusi Romania a fost distrusa, nu mai avem industrie, cu toate ramurile ei, distrusa si agricultura, de ce nimeni nu spune stop importurilor, importuri ce aduc comisioane grase fostilor securisti-comunisti ?
Unii spun sa nu mai cumparam produsele de import, dar fermierilor romani de ce le este interzisa intrarea pe piata, daca este libera ?
Substratul nelinistii mele ar trebui sa fie al multor romani, ce totusi au strabuni in acest pamant, pamant, ce-l vor cumpara pe nimic strainii. Nepotii, nepotilor nostrii, NICIODATA nu-l vor mai putea rascumpara vreodata !!!
Lasitatea oamenilor legii este sora cu tradarea de neam si tara !
Romanul in tara lui a fost intodeauna sarac, dar, din 2014 saracia LUI se va eterniza.
Mai ganditi-va, nu mai analizati forma si asezarea stangace a cuvintelor si incercati sa intelegei miezul continutului.
cu stima.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
Admin, administrator
Complice fiind eu la factorul distructiv asupra României, găsindu-mă vinovat şi de caterincă pe net şi cu atît mai vinovat că nu gust ştiri precum bazaconia cu cele 5.000 de paseri puşcate de un singur macaronar, nu-mi rămîne altceva de făcut decît să-mi pun cenuşă în cap.

Domnule nicu-sor, nu mă cunoaşteţi, nu ştiţi ce şi cum gîndesc, nu ştiţi ce şi cum am scris, asfel încît socot a fi cel puţin nepotrivit să mă judecaţi.

Alte discuții în legătură

Legea 18 contra drept la mostenire! ronin2325 ronin2325 Poate o lege,fie ea si "speciala" sa anuleze dreptul la mostenire ancorat in Constitutie??Ma refer la Decizia nr 630/2007 publicata in M Of Nr 518 din ... (vezi toată discuția)
Vizitatori forum ronin2325 ronin2325 Am o intrebare :Vin pe forumul asta si avocati consacrati?Specialisiti pe retrocedari?? PS. Rog sa ma contactati pe privat (vezi toată discuția)
Alocatii - elev in spania bita93 bita93 Copii care invata in spania au dreptul la alocatie? (vezi toată discuția)