avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Locuri de muncã în condiþii speciale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Locuri de muncã în condiþii speciale

Bună seara,
Vă rog să-mi explicaţi cum se interpretează prevederile art. 3 lit. h din Legea nr.263/2010, pentru că art. 30 din aceeaşi lege face referire la cel puţin 50% din timpul efectiv de lucru în subteran, etc., normele de aplicare a legii idem şi asemenea?.
Ca să fiu mai explicit, eu printre atribuţiunile din fişa postului manipulez, gestionez, transport, mărfuri periculoase clasificate în categoria I de risc (risc de incendiu şi explozie) a clasificării mărfurilor periculoase întocmită de Comitetul de experţi ONU în transporturi, însă aceste activităţi le desfăşor în mod ocazional, fără să îmi ocupe cel puţin 50% din timpul efectiv de muncă aşa cum este stabilit prin articolele de mai sus.
În aceste condiţii, activitatea mea poate fi raportată la prevederile articolelor amintite anterior, pentru că datorită faptului că nu desfăşor activităţi cel puţin 50% din timpul efectiv de muncă în astfel de condiţii nu mi se acordă grupa specială, deşi ocazional mă expun la factori de risc cu consecinţe grave şi ireversibile?.
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: FARKAS TRAIAN IOSIF , utilizator 18:27, 17 Noiembrie 2013
Chiar daca activitatea dvs. nu se desfasoara in locuri de munca/ posturi de lucru cu noxe (caz in care nu aveti legatura cu art.30 lit.a, poate cu cele din lit.e, mentionate in Legea nr. 263/ 2010), pentru a beneficia de conditii de munca deosebite/ speciale, trebuiau parcurse de catre firma, etapele mentionate in HG amintite de mine in mesajul anterior.
Indiferent de activitatea pe care o desfasurati, pentru a beneficia de conditii speciale trebuie ca firma sa fie nominalizata in anexa 2 la lege si activitatea/ locul de munca/ postul de lucru in anexa 3 la lege.
Ca sa beneficiati de conditii deosebite, firma dvs. trebuia sa obtina avizul Inspectiei muncii pentru anul 2013, respectiv pentru anul 2014 pana la finele lunii ianuarie 2014 (conform unui proiect de act normativ postat pe site-ul Ministerului muncii).
Atât, am vrut să ştiu.
Deci în concluzie, postul meu nu poate fi clasificat prin prisma celor 50% din timpul efectiv de lucru.
CORECT?.
Nulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupele de muncă sunt aplicabile obligatoriu și microîntreprinderilor ... Marcel Hau Marcel Hau Grupele de muncă sunt aplicabile obligatoriu și microîntreprinderilor particulare ? (vezi toată discuția)
Incadrarea in grupele de munca tudorica lidia tudorica lidia va rog sa-mi spuneti daca personalul medicalcare lucreaza in serviciile de anestezie terapie intensiva, terapie intensiva si unitatile de primire urgente din ... (vezi toată discuția)
Buletin de analiza a mediului nociv pt. acordarea grupei a ii-a mireteo mireteo nu stiu cat de bun este titlul dar problema mea este urmatoarea:#-o la acordarea adeverintei pt.grupa a II-a este nevoie ca intreprinderea sa aiba buletin de ... (vezi toată discuția)