Buna ziua,
Copilul meu este nascut pe 4 februarie 2013, iar eu am optat pentru concediu crestere copil pana la varsta de un an. Cand am depus dosarul, mi s-a spus ca s-a dat o ordonanta de urgenta prin care este obligat si tatal la o luna de concediu crestere copil.
Intrebarea mea este: pentru a beneficia de stimulentul de insertie si in conformitate cu aceasta Ordonanta, eu cand ar trebui sa reiau activitatea?
Sotul nu doreste sa intre in acest concediu. Este obligat?
MULTUMESC!
Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am un angajat care va intra in concediu de paternitate in ianuarie. Va rog sa-mi spuneti ce acte trebuie sa-mi aduca salariatul sa am la dosarul personal si ce acte trebuie sa-i intocmesc eu ca sa beneficieze de concediu paternal.
Concediul pentru cresterea copilului se acorda in baza unei cereri a salariatului la care ataseaza copia certificatului de nastere a copilului.
Pe baza acestei cereri, angajatorul emite decizia de suspendare a c.i.m. in baza art.51 lit.a C.mun.
Suspendarea c.i.m. se opereaza in revisal in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.
Am un angajat cu contract de munca suspendat pana la 01.03.2014 (maternitate). In cazul acesta ii fac modificarea de salar de la 800 la 850 lei incepand de la 1.01.2014, sau numai dupa ce revine la munca in martie? Astept raspunsul dv.
Multumesc