avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada concediu crestere copil

Buna ziua,
Copilul meu este nascut pe 4 februarie 2013, iar eu am optat pentru concediu crestere copil pana la varsta de un an. Cand am depus dosarul, mi s-a spus ca s-a dat o ordonanta de urgenta prin care este obligat si tatal la o luna de concediu crestere copil.
Intrebarea mea este: pentru a beneficia de stimulentul de insertie si in conformitate cu aceasta Ordonanta, eu cand ar trebui sa reiau activitatea?
Sotul nu doreste sa intre in acest concediu. Este obligat?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:15, 26 Iunie 2014
Buna ziua
Am o salariata care este pe concediu prenatal, cu salar de incadrare 850 lei. In cazul asta trebuie sa ii modific salarul de incadrare la 900 lei incepand cu 1 iulie, practic contractul nefiindu-i inca suspendat. Multumesc anticipat pt raspuns
Art.50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
....

Modificarea se poate face ,intrucat nu necesita acordul salariatului , insa efectele acestei modificari se vor produce dupa revenirea din concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie sara-alina sara-alina Buna seara.Fetita mea implineste 2ani pe 02.08.2015,am ales sa stau 2ani CCC, as vrea sa ma intorc la munca mai devreme,si as vrea sa stiu daca se mai acorda ... (vezi toată discuția)
Salariu dublu dupa nastere? crisana crisana Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati pentru ca am o nelamurire.Tocmai am aflat ca viitoare mama are dreptul in luna in care naste sa primeasca salar dublu de ... (vezi toată discuția)