avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se plateste apa consumata si cea scursa la canal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se plateste apa consumata si cea scursa la canal?

Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: La nota de plata pentru luna octombrie la apartamentul baiatului meu apare la prima rubrica: Apa rece 28,74 lei, la a doua rubrica: Corectii (diferente) apa rece 5,31 lei, deci total 34,05 lei. Pana aici am inteles. Ce nu inteleg eu e rubrica urmatoare (a treia), unde scrie: Canal menajer rece 25,57 lei. Neantelegand am intrebat administratorul, care a spus ca asta inseamna apa care se scurge de la robineti si merge pe canal. O fi legal oare sa se plateasca si apa aia care se scurge de la robineti si merge pe canal ?...si chiar asa mult comparativ cu apa care intra la robineti ?
Si as mai avea o nelamurire: Femeia de serviciu se plateste in functie de suprafata apartamentului, desi, dupa parerea mea ar trebui sa plateasca in functie de numarul persoanelor din apartament deoarece daca intr-un apartament cu 3 camere locuieste 1 persoana, acea persoana face mai putina mizerie pe scara decat un apartament cu 2 camere locuiesc 4 persoane. De asemenea, si salariul gunoierului precum si "apa meteorica" se platesc tot in functie de suprafata apartamentului, ceeace de asemenea cred eu ca nu e in regula. Multumesc daca cineva si-a sacrificat din timpul sau sa citeasca aceasta problema, precum si daca poate sa-mi dea vre-o informatie in acest sens si va doresc toate cele bune. :)
Cel mai recent răspuns: rollmaster , utilizator 11:59, 19 Februarie 2019
E prea mult pentru canalizare, chiar daca sunt mai putini mc, pretul este mult mai mic decat la apa potabila in realitate, deci nicicum valorile din cele doua coloane nu pot fi atat de apropiate. E ceva in neregula, fie in lista, fie in felul in care utilizatorul a inteles lista.
Trebuie vazuta factura. Datele postate de utilizator sunt apropiate de cele ale noastre. Acum am verificat pe factura de luna trecuta si la furnizorul nostru pretul pentru "apa rece potabila" este 3,97 lei/mc iar pretul "canalizare apa" este de 2,89 lei/mc adica aproximativ 73% din pretul apei. Cantitatea facturata de "apa rece potabila" este egal cu cea facturata la "canalizare apa". Cum spuneam, la 800 mc apa potabila avem 800 mc canalizare doar ca la un pret ceva mai mic (73%).
Din datele postate de utilizator "apa rece costa 34,05 lei" iar "canal menajer rece 25,57 lei", ceea ce inseamna ca 25,57 lei reprezinta 75% din 34,05 lei ceea ce este corect si legal daca furnizorul utilizatorului practica preturi apropiate de ale furnizorului nostru.




In Bucuresti apa rece este 5.4064 lei iar canalizarea 1.2028 lei, de aceea spune @elga ca este prea mult pentru canalizare. Iar mc de apa potabila este si la noi egal cu mc de apa canalizare.
Multumesc f. mult tuturor pentru ajutor, apreciez in mod deosebit acest forum cu oameni minunati. Va doresc numai bine :hugall:
Deci stai unpic sa inteleg... canalizarea este un procent fix din apa care intra? Daca eu folosesc toata apa de exemplu ca sa ud plante atunci practic platesc degeaba canalizarea pentru ca nu ajunge niciodata acolo!
Pe deasupra, la mine in bloc canalizarea este mai SCUMPA (110%) decat apa potabila (care n-o recomand nimanui s-o bea oricum). Hotie curata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pret corectat canal+epurare iulianaraU iulianaraU Buna ziua, Efectuez o expertiza contabila judiciara si am nevoie de niste informatii despre cum se calculeaza pretul corectat la canal+epurare. Se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Apa meteorica omul70 omul70 Furnizorul de apa a solicitat plata apei meteorice de doua ori pe an, apa fiind in m.c. si la pretul apei de canalizare. Care e modalitatea de repartizare a ... (vezi toată discuția)
Apa rece - pret / mc nicu1961 nicu1961 de ce variaza luna de luna pretul afisat la intretinere pt 1 mc de apa rece? care este pretul corect al 1mc apa rece azi 20.10.2010 ,inclusiv apa menajera ... (vezi toată discuția)