avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum imi pot recupera banii furati din colet de autor ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum imi pot recupera banii furati din colet de autor necunoscut?

Varul meu din Malta mi-a trimis in plic prin posta, 547 euro, nevrand sa plateasca 50 de euro comision la Western Union si crezand ca serviciile [EDITAT] functioneaza ireprosabil.Plicul a ajuns, insa fara bani.El nu are decat nr-ul de inregistrare al coletului si chitanta precum ca a platit valoarea expedierii.Problema este ca nu a declarat suma din plic.Stiu ca nu am niciun castig de cauza, pentru ca nu pot dovedi ca au fost banii in colet,dar vreau sa oprim odata pentru totdeauna jafurile care se petrec la [] .Romanii sant jefuiti fara jena din colete fara ca nimeni sa nu poata face nimic. Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Multumesc pentru raspuns.Sant constient ca nu am cum sa dovedesc de existenta banilor in plic si ca reprezint un caz pierdut, dar as vrea ca angajatii lor sa fie poata fi trasi la raspundere intr-un final.Sant n plangeri pe forumuri despre situatii similare cu a mea si cu angajatii PR care scotocesc in orice colet,plic in cautare de bunuri fara ca nimeni sa poata face ceva.
E clar ca nu puteti face nimic. Pe viitor sa va depuna banii intr-un cont la el si sa va trimita cardul asociat. Pinul vi-l spune la telefon. Platile cu cardul nu au comisioane nici in tara nici in strainatate, doar ridicarile in numerar, deci va platiti totul cu cardul pana lichidati soldul. Si ca sa fie si mai sigur va depune banii in cont doar dupa cateva luni dupa ce va trimis cardul, ca sa fie sigur ca nu s-a facut vre-o clona pe drum.
raseth a scris:

Multumesc pentru raspuns.Sant constient ca nu am cum sa dovedesc de existenta banilor in plic si ca reprezint un caz pierdut, dar as vrea ca angajatii lor sa fie poata fi trasi la raspundere intr-un final.Sant n plangeri pe forumuri despre situatii similare cu a mea si cu angajatii PR care scotocesc in orice colet,plic in cautare de bunuri fara ca nimeni sa poata face ceva.

Esti haios(a). Pai daca esti constient, de ce ai mai ridicat problema? Si de cand VREI TU ca cineva sa fie tras la raspundere ? Pentru ca eu nu vad ca angajatii acelui servici postal ar avea vreo vina.Plangeri pe forumuri poate sunt. Unele intemeiate , altele nu. Iar CEVA u ala se poate face in faza premergatoare trimiterii acelor colete,plicuri,pachete.

Iata care e gandirea sanatoasa ,din perspectiva mea, desigur.
1.Nu se trimit bani in plic.Chiar si cu valoare declarata.Altfel de ce s-au mai inventat servicii de transfer bancar? Daca lucrezi cu posta fiindca nu ai incotro, exista instrument numit mandat postal.Angajatul postei poate verifica daca ai depus plicul cu valoare declarata, si daca nu, t-il poate desface.E aceeasi treaba cu bagajele de cala in aeroport.Cate bagaje nu ajung "taxate" de chestii de valoare, la destinatie? Si apoi , cum o sa zici ca aveai 5 lantisoare, 20 de ghiuluri de aur, si 2 kg de argint, in valiza?

2.Daca esti nevoit sa trimiti bani in plic,fiindca esti pe munte, si numai posta ajunge acolo,noteaza seriile la bancnote.SI baga-le in plic in fata postasului.Astfel , la un eventual incident,postasul va FI OBLIGAT, sa declare varianta ta(altfel intra la marturie mincinoasa, complicitate la frauda si altele)

3.Gandeste te. La tzara, in cele mai indepartate catune, se duc pensiile.Culmea, mai ajung si intregi la pensionari. De ce nu se fura si din alea? Inverseaza miscarea asta , si ai sa ramai uluit, de cat e de simplu, sa iti iei niste masuri de singuranta.

Multa bafta.

De unde stii ca ti-a pus banii in plic? Poate a "uitat" sa-i puna. Apoi atata timp cat nu I-a pus cu valoare declarata, nu poate sa recupereze nimic, pentru ca pentru transmisiunile de valori sau bani exista alte servicii special, create anume. Puteti face o plangere la politie cu privire la violarea corespondentei insa, nu cred ca va avea o finalitate favorabila dvs.succes!
Exista o varianta, nu stiu cum de n-a observat-o nimeni ! Sa reclame varul, ca el zice ca a depus banii ! Daca n-au ajuns, nu-i vina ta. Presupunem ca avea sa-ti plateasca o datorie de 500 si.. de euro. A zis ca economiseste 50 de euro si trimite datoria in plic. Cum figureaza acum, cu datoria fata de tine achitata ? Ar fi si varianta ca ti i-a trimis cu imprumut. Tu ce zici, ii datorezi banii pe care el spune ca ti i-a trimis dar tu nu i-ai primit ? A riscat, asta e, mai si pierzi cand risti B-) Dar daca, vorba unora, n-a riscat nimic si si i-a tinut :-/ P.S. Mai ramane si varianta cu hotul striga hotii:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Atributiile postasului sovarroxana sovarroxana buna ziua,as dori sa stiu exact ce sarcini de serviciu are postasul si daca e obligat sa vina sa mi aduca somajul acasa sau macar sa ma anunte ca a sosit la ... (vezi toată discuția)
Pot trimite prin posta actele executare? Imparatul Imparatul Pentru ca este foarte departe, tocmai la capatul tarii, paratul pe care trebuie sa-l execut, va intreb, daca pot trimite actele necesare si cereea de executare ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)