raseth a scris:
Multumesc pentru raspuns.Sant constient ca nu am cum sa dovedesc de existenta banilor in plic si ca reprezint un caz pierdut, dar as vrea ca angajatii lor sa fie poata fi trasi la raspundere intr-un final.Sant n plangeri pe forumuri despre situatii similare cu a mea si cu angajatii PR care scotocesc in orice colet,plic in cautare de bunuri fara ca nimeni sa poata face ceva.
Esti haios(a). Pai daca esti constient, de ce ai mai ridicat problema? Si de cand VREI TU ca cineva sa fie tras la raspundere ? Pentru ca eu nu vad ca angajatii acelui servici postal ar avea vreo vina.Plangeri pe forumuri poate sunt. Unele intemeiate , altele nu. Iar CEVA u ala se poate face in faza premergatoare trimiterii acelor colete,plicuri,pachete.
Iata care e gandirea sanatoasa ,din perspectiva mea, desigur.
1.Nu se trimit bani in plic.Chiar si cu valoare declarata.Altfel de ce s-au mai inventat servicii de transfer bancar? Daca lucrezi cu posta fiindca nu ai incotro, exista instrument numit mandat postal.Angajatul postei poate verifica daca ai depus plicul cu valoare declarata, si daca nu, t-il poate desface.E aceeasi treaba cu bagajele de cala in aeroport.Cate bagaje nu ajung "taxate" de chestii de valoare, la destinatie? Si apoi , cum o sa zici ca aveai 5 lantisoare, 20 de ghiuluri de aur, si 2 kg de argint, in valiza?
2.Daca esti nevoit sa trimiti bani in plic,fiindca esti pe munte, si numai posta ajunge acolo,noteaza seriile la bancnote.SI baga-le in plic in fata postasului.Astfel , la un eventual incident,postasul va FI OBLIGAT, sa declare varianta ta(altfel intra la marturie mincinoasa, complicitate la frauda si altele)
3.Gandeste te. La tzara, in cele mai indepartate catune, se duc pensiile.Culmea, mai ajung si intregi la pensionari. De ce nu se fura si din alea? Inverseaza miscarea asta , si ai sa ramai uluit, de cat e de simplu, sa iti iei niste masuri de singuranta.
Multa bafta.