avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum imi pot recupera banii furati din colet de autor ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum imi pot recupera banii furati din colet de autor necunoscut?

Varul meu din Malta mi-a trimis in plic prin posta, 547 euro, nevrand sa plateasca 50 de euro comision la Western Union si crezand ca serviciile [EDITAT] functioneaza ireprosabil.Plicul a ajuns, insa fara bani.El nu are decat nr-ul de inregistrare al coletului si chitanta precum ca a platit valoarea expedierii.Problema este ca nu a declarat suma din plic.Stiu ca nu am niciun castig de cauza, pentru ca nu pot dovedi ca au fost banii in colet,dar vreau sa oprim odata pentru totdeauna jafurile care se petrec la [] .Romanii sant jefuiti fara jena din colete fara ca nimeni sa nu poata face nimic. Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Puteti incerca o plangere penala tot asa cum va putea depune o plangere penala si expeditorul.
Se vor face cercetari si se va stabili ce s-a intamplat.

In plic se aflau doar banii sau si altceva?

Daca era colet postal era mai bine insa si coletele se mai deschid cateodata...

Exista cazuri in care s-au inlocuit substantele interzise de cei care se ocupa de asa ceva...si s-au vandut ierburi simple...fara sa stie...nimeni...
Buna ziua !
La Multi Ani Romania !

raseth a scris:

Varul meu din Malta mi-a trimis in plic prin posta, 547 euro, nevrand sa plateasca 50 de euro comision la Western Union si crezand ca serviciile [EDITAT] functioneaza ireprosabil.Plicul a ajuns, insa fara bani.El nu are decat nr-ul de inregistrare al coletului si chitanta precum ca a platit valoarea expedierii.Problema este ca nu a declarat suma din plic.Stiu ca nu am niciun castig de cauza, pentru ca nu pot dovedi ca au fost banii in colet,dar vreau sa oprim odata pentru totdeauna jafurile care se petrec la [] .Romanii sant jefuiti fara jena din colete fara ca nimeni sa nu poata face nimic. Va multumesc.

Din titlu, din ce a scris domnul, a fost un plic introdus in colet. De obicei se practica asa ceva.
"nu pot dovedi ca au fost banii in colet", adica un plic pus in colet.

"Numarul de inregistrare al coletului
si chitanta precum ca a platit valoarea expedierii\".

Deci a fost colet international, avand in interior un plic cu sau fara bani.

Revenind la subiect, sunt nevoita sa punctez urmatoarele lucruri pentru a se intelege ca nu se fura din colete sau se schimba "marfa".
Inainte de a trimite un colet, prin acea institutie, poti citi la ghiseul de mesagerii \"Lista obiectelor interzise prin mesagerii", sau poti consulta site-ul respectivei firme.
Vei afla, ca, banii nu se trimit prin colete, ei putand fi trimisi prin diverse servicii (mandat postal international sau electronic), deoarece se percepe un tarif pentru transferul de bani !
Apoi, afirmatia ca "Se umbla si se fura din colete", este falsa. Exista timpi de control in care nu poti face asta, lasi urme, iar angajatii nu fac asta (stiu ca li se pot intocmi dosare penale).
Si mai stiu ca, exista "trimiteri postale de incercare".
Coletul postal international este supus vamuirii si deschis in fata destinatarului, cu proces verbal, i se arata starea coletului, iar in cazul in care se gasesc obiecte interzise la expediere prin colete, destinatarul este \"taxat\" - si aici ma refer la situatia prezentata de dumneavostra, daca se gaseau bani in colet, vi se percepea tariful respectiv ca pentru un mandat postal international.
De aici rezulta ca \"varu' \" nu v-a trimis banii in plic.
Iar afirmatia unui domn avocat ca lucratorii postali au inlocuit substantele interzise bune cu unele mai proaste, este de neconceput. Lucratorii postalii nu sunt traficanti de aceste substante. Si mai exista si camere de supraveghere, plus control la intrarea in servici, nu se observa asta?
Mai este o problema. Cand unui lucrator postal i se pare suspecta o trimitere postala ca avand obiecte interzise la expediere, isi anunat seful ierarhic superior, care la randul sau anunta destinatarul pentru a i se desface trimiterea in fata lui, cu proces verbal, in care exista doi martori.

Va rog, pe viitor sa nu mai dati astfel de sfaturi, sau sa informati gresit despre activitatea interna postala, daca nu cunoasteti. Aveti la indemana site-urilor companiilor sau firmelor de curierat postal si puteti citi regulile.

Iar de declaratia vamala, stimate domn, nu spuneti nimic? Sau tot lucratorii postali au furat-o din colet?

Ati verificat starea coletului la sosire? Prezenta urme de violare? ?n cazul in care prezenta aceste urma, coletul venea insotit tot de un proces verbal cu inventarierea lui, de la unitatea in care s-a produs din timpul transportului, iar daca se gaseau bani in plic, era scris in acel proces verbal si chemat sa achitati tariful, plus posibil o amenda.

Stiu ca forumurile sunt pline de \"nemultiti\" care nu vor sa plateasca tarifele existente, si practica aceasta metoda de a se eschiva de plata (de a pacali firma respectiva). Pana la urma cine este de vina ca vi s-au \"trimis \" bani prin colet?

Sa aveti parte de o zi minunata !

Apropo de varianta cu banii trimisi de pe munte, am ras mult. Un factor postal nu are voie sa vada ce introduci in corespondenta. ?ti preia corespondenta sigilata. ?ar pentru un mandat postal, el are un chitantier cu regim special, la el prin care iti inregistreaza mandatul completat de tine, si iti incaseaza tariful !

Va rog, pentru activitati de acest fel, intrebati direct orice angajat postal sa va explice tot ce doriti sa aflati cu ce aveti voie si ce nu sa faceti. Va va indruma, este obligatie de serviciu. Din cauza ca nu se intreaba, apar tot felul de reclamatii si nemultumiri pe forumuri, in mare parte neadevarate.

Iar daca in coletul suspectat de a contine substante interzise, era anunata si politia, domnilor, nu se desfacea coletul aiurea.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

este clar ca se poate vorbi la nesfarsit pro sau contra...
juridic vorbind nu se poate face mare lucru; cel mai probabil nici macar cercetarile Politiei, in cazul in care s-ar face o plangere, nu cred ca ar aduce ceva nou;

Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile postasului sovarroxana sovarroxana buna ziua,as dori sa stiu exact ce sarcini de serviciu are postasul si daca e obligat sa vina sa mi aduca somajul acasa sau macar sa ma anunte ca a sosit la ... (vezi toată discuția)
Pot trimite prin posta actele executare? Imparatul Imparatul Pentru ca este foarte departe, tocmai la capatul tarii, paratul pe care trebuie sa-l execut, va intreb, daca pot trimite actele necesare si cereea de executare ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)