Maestre themis, in loc sa o luati de la capat, nu mai bine v-o luati pana la capat?
Nu reusiti sa va schimbati deloc pozitia in care v-ati asezat. Stati acolo de la inceputul discutiei si cu un retorism puhav, dar dorit a fi insiduos, repetati acelasi argument. Nu ar fi deranjant daca n-ti folosi ironia in mod exagerat. E o arma cu doua taisuri si ati putea avea de suferit.
Ca un stejar in furtuna, nimic nu va misca. Nu cititi nimic din ce vi se spune, schimbati poztitia acului pe placa de vinil si reluati acelasi text.
O sa va arat inca o data ca argumentatia dvs e cel putin la fel de subtire ca si varianta careia va opuneti cu atata perseverenta.
Am o creanţă certă, lichidă şi exigibilă de x lei, rezultată dintr-un contract. Codul nu îmi spune ce este aceea o creanţă certă, dar mi-o spune doctrina/jurisprudenţa. Cadrul general.
Cadrul general nu e oare definitia data de articolul 379 alin 3 VCPC ? oare nu la acea definitie se raporteaza toata doctrina si toata jurisprudenta? Oare acel articol nu era specific executarii silite? Ba da, v-o spun eu si nu aveti cum sa ma contraziceti.
Acum, ca s-a shimbat definitia , art. 662 NCPC e cadru special. Pe bune? Inainte de ce era general? era in acelasi loc. Dar, daca va convine e alb, daca nu va mai convine e dintr-o data negru.
Lasati-o moale cu cadrul general si cadrul special, argumentatia e schioapa rau.
Esential e ca nu avem definitie in NCPC, o alta definitie in afara de cea din art. 662 si am avea teoretic un vid legislativ in materia creantelor pentru care nu avem titlu executoriu. Am lamurit asta deja, eu zic sa trecem peste.
;)