avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare bani. Inselaciune!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare bani. Inselaciune!

Buna ziua! Am facut o plangere penala anul acesta in aug.acuzand o persoana de infractiune de inselaciune.Am imprumutat cu o suma de bani in 2011,cu promisiunea de restituire a lor in 2012.Nu s-a facut nici un act la notar,bazandu-ma pe incredere ca alti fraieri romani deci,nu se poate vorbi de o prescriptie.Evident ca a trebuit sa o caut la domiciliu pt ca nu mai dadea nici un semn de viata.Era pur si simplu de negasit.A trebuit sa plec la munca in strainatate.Anul acesta cand m-am intors,am reluat plimbarea la domiciliu unde mi-a raspuns fiul care era absent de situatie iar mama lui,evident nu era acasa!M-am hotarat sa fac plangerea penala,dar surpriza:politistul care s-a ocupat de cazul meu imi spune ca au plecat din tara pt.1-2 ani.Acesta a vorbit cu administratorul blocului,spunandu-i aceste detalii.M-am uitat la intretinere si am vazut si eu ca sunt 0 persoane,dar nu are restante,deci cineva se ocupa de cheltuieli.M-am hotarat sa imi retrag plangerea penala,pt.ca nu vedeam sorti de izbanda avand in vedere ca persoana in cauza nu era la domiciliu si cine stie cand va veni,iar eu va trebui din nou sa plec la munca in strainatate si nu am cum sa ma prezint la audieri facute de comandant.Intrebarea mea este:cand o voi prinde in tara pe respectiva persoana,o voi putea trage la raspundere facand din nou o plangere penala?Se va putea lua in considerare vechea poveste avand in vedere ca a trebuit sa imi retrag plangerea anul acesta?Va multumesc!
Este vorba bineanteles de un litigiu civil,e mai complicat,daca aveti martori si un act la mana scris de catre persoana careia i-ati imprumutat banii se mai poate face ceva,dar dureaza mai mult.
de unde stiti ca inregistrarile video nu se vor recunoaste ca probe?

bine, inregistrare audio. dar, de unde stiti ca nu se va recunoaste ca proba? cu cine v-ati consultat? in conversatia inregistrata va adresati persoanei care va datoreaza banii, folosindu-i numele? inregistrarea audio a conversatiei directe, fata in fata (facuta cu un aparat ascuns) intre d-voastra si persoana care va datoreaza bani este legal. trebuie transcrisa pe hartie si impreuna cu inregistrarea originala poate fi folosita ca proba.

cu o inregistrare audio facuta de mine cu un aparat ascuns (dupa aceea transcrisa pe hartie de catre un birou de detectivi autorizati) a conversatiei directe intre mine si persoana care imi datora o suma importanta de bani, am castigat un proces civil si am recuperat banii. initial, respectiva persoana nega ca ar fi primit vreodata vreo suma de bani cu titlu de imprumut de la mine.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
cuziamusia, utilizator
Pt.D-na Gabriela A.:Termenul de prescriptie curge numai in cazul unui act legal facut,dar in cazul meu nu s-a facut nimic la notar,deci,nu se pune in discutie de prescriptie...
cuziamusia a scris:

de unde stiti ca inregistrarile video nu se vor recunoaste ca probe?

bine, inregistrare audio. dar, de unde stiti ca nu se va recunoaste ca proba? cu cine v-ati consultat? in conversatia inregistrata va adresati persoanei care va datoreaza banii, folosindu-i numele? inregistrarea audio a conversatiei directe, fata in fata (facuta cu un aparat ascuns) intre d-voastra si persoana care va datoreaza bani este legal. trebuie transcrisa pe hartie si impreuna cu inregistrarea originala poate fi folosita ca proba.

cu o inregistrare audio facuta de mine cu un aparat ascuns (dupa aceea transcrisa pe hartie de catre un birou de detectivi autorizati) a conversatiei directe intre mine si persoana care imi datora o suma importanta de bani, am castigat un proces civil si am recuperat banii. initial, respectiva persoana nega ca ar fi primit vreodata vreo suma de bani cu titlu de imprumut de la mine.

Am intrebat mai multe persoane de specialitate si dupa cum vedeti si dv.pers.care-mi raspund la mesajul meu si care reprezinta legea,spun ca nu ma ajuta cu nimic inregistrarea audio,de aceea am spus ca nu prezinta proba inregistrarea mea...Nu am stiut ca exista si aceasta varianta,sunteti prima pers.care-mi spune ca exista si aceasta posibilitate...va multumesc!Da,asa e,mentionez spun numele si amintesc si suma pe care mi-o datoreaza...Ma puteti pune in legatura cu acesti detectivi care v-au ajutat sau daca imi puteti lasa un nr.de telef.de al dv.ca sa va pot contacta...daca nu deranjez?Mi-as dori sa vb.cu dv.mai in detaliu pt.ca vad ca sunteti in tema.O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)
Refuz restituire imprumut fara acte -abuz de incredere ? ContSters56278 ContSters56278 in cazul unui salariat care scoate un credit de cateva mii de euro pe numele sau si da imprumut suma respectiva de bani patronului pentru a salva afacerea ... (vezi toată discuția)