Buna ziua,
De cateva zile , administratorii financiari din invatamant se confrunta cu o problema : diminuarea indemnizatiei de conducere.La recomandarea inspectoratelor scolare, aceasta ar trebui sa fie sub nivelul celei acordate directorilor, desi legea prevede pana la 40 % pentru administratorii financiari. In consecinta, in multe unitati de invatamant consiliile de administratie au decis diminuarea acesteia.Intrebarea mea este urmatoarea: in ce conditii se poate diminua aceasta indemnizatie si daca exista vreun temei legal care sa permita consiliilor de administratie acest lucru.Incadrarea in buget conform costului standard/elev este un motiv bine intemeiat?
Multumesc.
am fost in aceeasi situatie anul trecut
mi-au diminuat de la 40 la 32 iar dupa 6 luni mi-am primit banii inapoi
dar am contestat decizia ca fiind fara acoperire legala si DISCRIMINATORIE (nefiind vorba de reduceri de cheltuieli bugetare, deoarece nu se aplica la toti cei care aveau spor de conducere)
Eu nu stiu alte CA sa acorde spor de conducere mai mare de 30%. Poate ca doar al dv. era peste, caz in care n-ar fi fost discriminare.
Pe de alta parte, atata timp cat plata se face din finantarea per elev, n-as vedea logic sporul pe auxiliar peste sporul maxim al didacticului de predare.
Legea 63/2011
Radamante
In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)