avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecini galagiosi - urlete copii si bubuituri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecini galagiosi - urlete copii si bubuituri

Va descriu si eu aici prin ce trec in ultimele saptamani. Eu m-am nascut si am crescut la bloc, insa asa ceva nu am auzit in viata mea.

Deasupra mea s-au mutat doua persoane, sot si sotie, cu 2 copii mici. Cam jumatate din timp, daca nu mai mult, uneori si seara tarziu sau chiar noaptea, copiii urla si plang in continuu, dar mai fratilor, nu stiu cum sa va zic, nu plans normal, ci in ragete, in urlete, timp in care se aud intr-una bubuituri atat de puternice incat oscileaza planseul de beton de SUB mine... nu stiu la ce ai putea sa te gandesti cand auzi deasupra ta bubuituri si copii plangand in halul ala, daca ma intelegeti. La un moment dat, au facut in asemenea hal de urat, ca m-am speriat ingrozitor si am chemat politia, am zis naibii ca-i omoara acolo. Politia a venit, a spus ca arata bine copiii, fara urme, vanatai sau stiu eu ce, si ca NU AU CE SA FACA.

Nu este vorba numai despre plansul copiilor, hai sa zic ca nu ar fi asa de rau, dar impreuna cu bubuiturile si trantelile lor, este ingrozitor. Sunt dimineti in care ma trezesc brusc pentru ca efectiv se misca patul cu mine cand trantesc astia sus.

Sfatuiti-ma si pe mine cum sa procedez, avand in vedere ca politia "nu are ce sa faca". :( Vreau macar sa primeasca amenda atunci cand chem politia.

Se poate judeca pe civil un asemenea caz? Am ceva de pierdut (in afara de timp)?
Cel mai recent răspuns: Tibi84 , utilizator 20:19, 2 Noiembrie 2017
SINEKT a scris:

am si pasiune pentru rock dat la maxim :D


Greşeală de începător. E posibil să le placă rock-ul. Încercaţi Simfonia nr.41 de Mozart, tot la volum maxim.
Ok, eu ceva nu pricep. Intai ati avut o alta problema, intai nu se tranteau oamenii sau copiii de va tremura placa de sub picioare?
Nu inteleg cum sa va treziti de tremuratul placii, poate ne explicati, sunt oameni care nu se trezesc la cutremure.
Ati incercat izolarea tavanului?
Ce inseamna ca va curgea apa in cap? Se auzea zgomotul de la scurgerea lor? Si au facut ceva?
Cand urla copiii aceia mici, urla si oamenii mari sau numai copiii?
Nu am inteles nici partea ca e atat de rau cu urletele alea, apoi hai, ca poate daca ar fi numai asta n-ar fi asa de rau...

Poate e blocul vechi, poate trebuie consolidat, poate sunetul se propaga ciudat, la fel vibratiile, nu stiu. Totusi, puteti actiona civil, dar daca reiese ca e vina blocului, ca nr. de decibeli nu e asurzitor, ca acei copii plangeau de nas infundat, de febra etc., ma tem ca o sa cheltuiti bani, nervi si timp inutil.
In plus, oamenii care nu pot dormi noptile ar da orice sa doarma, dv. numai ceva timp. va spun astea pentru ca din descrierea dv. nu reiese decat o chestiune de zgomote si atat. Cand a venit politia se calmasera? Cat dureaza aceste episoade?
Cand eram copil, vecina spunea ca avem tancuri in casa, or eu alergam pe hol... de aceea va intreb, va trebuie o dovada obiectiva, ca dv. si vecinii sunteti subiectivi. Ii mai aude cineva? Ca in unele blocuri trepidatiile sunt la ordinea zilei.
Nu stau acum sa dezvolt pentru ca nu am timp. Dupa cum am mai spus, chestiunea este foarte simpla: am 26 de ani de viata la bloc si asa ceva nu am auzit.

Am si prieteni martori care au auzit ce fac aia deasupra si nici ei nu sunt de acord cu asa ceva.

Raspuns la intrebarile dvs.:


Intai ati avut o alta problema, intai nu se tranteau oamenii sau copiii de va tremura placa de sub picioare?

Da, asta s-a rezolvat, a fost altceva fara nici o legatura cu problema actuala, locuia altcineva acolo, pentru ca era garsoniera inchiriata. Acum au sosit proprietarii, impreuna cu cei 2 copii si a inceput harmalaia.


Nu inteleg cum sa va treziti de tremuratul placii, poate ne explicati, sunt oameni care nu se trezesc la cutremure

Nu toti suntem la fel. Uite ca pe mine ma deranjeaza enorm. Din moment ce un prieten de-al meu a ajuns sa le urle prin tavan sa inceteze, cand era in vizita la mine, banuiesc ca problema nu e numai in capul meu.


Ati incercat izolarea tavanului?

Nu, si nici nu voi incerca. Atata timp cat situatia nu este creata din vina mea, nu este responsabilitatea mea sa o rezolv, cel putin nu in acest mod. Sugestia asta este absurda. Daca isi izoleaza cineva ceva, sa isi izoleze ei podeaua, ei fiind cei care genereaza zgomot.

Va dati seama ce ati spus? Ca si cum ati propune celor din jurul unei discoteci sa-si izoleze ei fonic locuintele, nu clubul peretii proprii. Este absurd.


Ce inseamna ca va curgea apa in cap? Se auzea zgomotul de la scurgerea lor? Si au facut ceva?


Scurgerea de la chiuveta si cada in baie nu are coloana inchisa in pereti, ci vine teava nemascata in tavanul vecinului de jos. Unul din racordurile lor de scurgere era fisurat in podea, si imi picura apa in baie, din teava lor. Ceea ce nu e neaparat placut, fiind vorba de apa uzata (murdara).

S-a rezolvat prin spargerea podelei si inlocuirea racordului defect.


Cand urla copiii aceia mici, urla si oamenii mari sau numai copiii?

Se aud numai copiii, sunete insotite insa de vesnicele bubuituri puternice.


Nu am inteles nici partea ca e atat de rau cu urletele alea, apoi hai, ca poate daca ar fi numai asta n-ar fi asa de rau

Probabil acolo la dvs. e normal sa locuiesti printre urlete. La mine nu e asa, din pacate!


din descrierea dv. nu reiese decat o chestiune de zgomote si atat.

Asa, si ce anume vreti mai grav de atat intr-un bloc de locuinte? Omucidere, amenintari cu moartea? Abia de aici incolo se misca justitia la noi, stiu... din pacate.


Cand a venit politia se calmasera? Cat dureaza aceste episoade?

1. Relativ. 2. Aceste episoade dureaza cam 75% din cat timp imi petrec eu acasa. In weekend e mai nasol ca am si eu pretentia sa ma odihnesc dupa o saptamana de lucru, numai ca in ultima luna nu prea se poate...


Ii mai aude cineva?

Aici nu ar mai fi decat cei de deasupra lor. Cine i-ar mai putea auzi ar fi in dreapta mea, unde e liber ca a murit un mos recent si a ramas casa goala, si cei de deasupra. Am sunat de vreo 2 ori si nu mi-a raspuns nimeni acolo, ca vroiam si eu sa-i intreb cum suporta galagia.


in unele blocuri trepidatiile sunt la ordinea zilei

E prima oara in viata mea cand aud asta... :))
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2013
SINEKT, utilizator
1. Vorbeste cu ceilalti vecini si anunta-i ca o sa fie un pic de muzica la tine. Vezi intre ce ore nu i-ar deranja in timpul zilei. Lasi totul pe maxim si accesezi de la munca prin TeamViewer. Recomand reprize de 2min la 20min. Rezultatul ar fi ca lumea va fi obosita ziua cat sa doarma noaptea;

2. Sfatul cu bormasina de mai sus. Doar percutie, fara rotatie, centrul tavanului. 10sec la 30min. Preferabil dormitoare, dupa 1AM;

3. Mercaptan + seringa si ac foarte lung pe langa tevile de incalzire. Ai grija sa nu dai si la tine, ca intentia e sa plece/potoleasca ei, nu tu;

4. Daca au caine, dispozitiv cu ultrasunete. O sa-i deranjeze el pentru tine. Verifica sa nu aiba si alti vecini animale, ca ei nu au gresit.

In functie de etaj, pot da si alte idei aplicate cu succes, in timp, cu diversi oameni de bine care nu inteleg cu ce se mananca traiul in comun. Daca ajungi la chestii mai grele... spuma poliuretanica pe toata usa (cu ei in casa). Asta este mai putin recomandabil, pentru ca implica inclusiv distrugere si cica nu este legal :D
Cel mai indicat mod de a rezolva problema cu care va confruntati,ar fi sa mai discutati odata cu parintii.Daca nu va cred,puteti sa-i invitati pe la d-voastra in momentele critice.Ultima solutie si cea mai neplacuta pentru ambele parti este sa depuneti o plangere scrisa la sectia de Politie de care apartine strada pe care locuiti(cea mai apropiata sectie de Politie).

Alte discuții în legătură

Vecini nesimtiti Spleshmen Spleshmen Acum cativa ani (acum 2-3 ani cred) s-au mutat deasupra mea in bloc un cuplu si au facut un copil (varsta lui este de 3-4 ani in prezent).copilul a crescut se ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)