avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecini galagiosi - urlete copii si bubuituri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecini galagiosi - urlete copii si bubuituri

Va descriu si eu aici prin ce trec in ultimele saptamani. Eu m-am nascut si am crescut la bloc, insa asa ceva nu am auzit in viata mea.

Deasupra mea s-au mutat doua persoane, sot si sotie, cu 2 copii mici. Cam jumatate din timp, daca nu mai mult, uneori si seara tarziu sau chiar noaptea, copiii urla si plang in continuu, dar mai fratilor, nu stiu cum sa va zic, nu plans normal, ci in ragete, in urlete, timp in care se aud intr-una bubuituri atat de puternice incat oscileaza planseul de beton de SUB mine... nu stiu la ce ai putea sa te gandesti cand auzi deasupra ta bubuituri si copii plangand in halul ala, daca ma intelegeti. La un moment dat, au facut in asemenea hal de urat, ca m-am speriat ingrozitor si am chemat politia, am zis naibii ca-i omoara acolo. Politia a venit, a spus ca arata bine copiii, fara urme, vanatai sau stiu eu ce, si ca NU AU CE SA FACA.

Nu este vorba numai despre plansul copiilor, hai sa zic ca nu ar fi asa de rau, dar impreuna cu bubuiturile si trantelile lor, este ingrozitor. Sunt dimineti in care ma trezesc brusc pentru ca efectiv se misca patul cu mine cand trantesc astia sus.

Sfatuiti-ma si pe mine cum sa procedez, avand in vedere ca politia "nu are ce sa faca". :( Vreau macar sa primeasca amenda atunci cand chem politia.

Se poate judeca pe civil un asemenea caz? Am ceva de pierdut (in afara de timp)?
Cel mai recent răspuns: Tibi84 , utilizator 20:19, 2 Noiembrie 2017
Pentru o dovada obiectiva inteleg ca este nevoie de un buletin de masurare a nivelului fonic, parerile vecinilor neffind acceptate ca probe (fiind subiective).

Din cate imi amintesc Inspectoratul de Sanatate Publica detine sonometre certificate cu care poate face masuratori ce nu pot fi contestate. Intreb eu acum insa: cat de usor ar fi sa ii chemam la noi in casa ori de cate ori apar zgomote ?
Sa nu uitam ca ei nu vin instantaneu ci pe baza unei programari. Deci este foarte mare probabilitatea ca atunci cand vin sa fie liniste perfecta.

Personal nu prea vad o solutie de rezolvare a problemei. Justitia iese din discutie oricum. Iar sfaturi despre sicanarea vecinilor respectivi nu va dau pentru ca sigur aveti destule idei deja.
Masurarea nivelului fonic nu inseamna ca se efectueaza "masuratori" doar cand vecinul/vecinii fac/e zgomot.
Echipa care vine la masuratori va efectua zgomote, va simula zgomote conform metodelor, zgomote calibrate. Acestea se masoara si se ajunge la concluzii tehnice!
Programarea e necesara deoarece : zgomotele sunt provocate din apartamentele vecine si masurate in apartamentul reclamantului. Deci si unii si altii trebuie sa fie prezenti acasa...
Etc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
iesiredinindiviziune, utilizator
Clar ca userul cauta o solutie. Din pacate, lipsa sa de timp si detalii, de toleranta fata de faptul ca aici dureaza mult a analiza o situatie dpdv juridic, ne impiedica sa il ajutam in timp real.
Acest tip de dosare au existat si vor mai exista; sunt temeiuri legale in Civil, in legi speciale, exista un ordin al ministrului Sanatatii de acum cativa ani buni care arata nivelul de decibeli in incinta inchisa, deschisa etc.
Insa, din pacate, aici nu putem discuta inca despre aceste aspecte, caci nu cunoastem acele expertize ori determinari tehnice obiective ale nivelului de zgomot. Martorii ajuta, dar nu sunt de ajuns.
Mai mult decat sa arat ce din situatia de fapt il poate ajuta si ce nu... nu stiu ce sa mai fac. Unele probe se pot rearanja, pot fi de ajutor, insa depinde de detalii, in situatiile de fapt detaliul e important.
Acum m-au sunat de la politie ca au facut si ei reclamatie ca ii deranjez, ca vin la usa lor baut si nu ii las in pace... abureli.

Deja ma cam calca pe nervi. De parca joi dimineata nu aveam alta treaba decat sa dau pe la politie, pe langa faptul ca trebuie sa infrunt traficul de dimineata din capitala.

Trebuie facut ceva, nu pot sa mai continui in felul asta, si deranjat de zgomot si pus pe drumuri. Ce sfaturi imi dati?
Asa cum tu nu ai probe obiective impotriva lor, nici ei nu au probe obiective impotriva ta. Deci nu e cazul sa ai dureri de cap.

Cel mai prost lucru este ca pe langa nesimtire, au mult tupeu.

Alte discuții în legătură

Vecini nesimtiti Spleshmen Spleshmen Acum cativa ani (acum 2-3 ani cred) s-au mutat deasupra mea in bloc un cuplu si au facut un copil (varsta lui este de 3-4 ani in prezent).copilul a crescut se ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)