avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract v-c, vandut?!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract v-c, vandut?!!

Buna
in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem peste faptul ca trebuia predat de vreo 8 luni, penalizari si caderea pietei imobiliare, mandatarul in numele vanzatorului a primit suma de 43000 euro...in urma cu cateva zile sa aflam din presa ca noul propietar ar fii chiar mandatarul si inca o persona??!
La data semnari antecontractului am primit un CF de informare si persona X era propietar, acum am intrat in posesia unui alt CF de informare in numele noilor propietari...
Este posibil asa ceva???
Eu cu cine ma judec?
Persona X este o persona publica cu multe propietati care ar avea de unde sa imi inapoieze bani dati ca avans, in schimb noi propietari #-o spuneau ca nu au posibilitatea financiara sa termine lucrarea...
Cel mai recent răspuns: ContSters73517 , utilizator 15:47, 7 Aprilie 2009
E clar daca exista un ante CVC, acesta e o promisiune de vanzare la aceasi persoana, mai ales daca s-a dat un avans, e obligatoriu ori desfiintarea ante CVC-ului cu acordul partilor si restituirea banilor, ori forma finala a CVC-ului fix asa cum era anteCVC -ul. IN acest caz normal vanzatorul este de vina! Daca a semnat un ante CVC cu o persoana nu putea sa vanda la alta persoana, fara acordul persoanei din ante CVC.
Multumesc mult!
buna ziua... am si eu o problema sa zicem asemanatoare... s-a incheiat un antecontract in noiembrie 2007 pentru un apartament in faza de proiect si sa-a platit pana in ianuarie 2008 toata suma. imobilul inca nu s-a ridicat (din octombrie 2008 lucrarile s-au oprit la faza de fundatie...), termenul de predare era 31.03.2009. constructorul (persoana fizica) nu e de gasit nicaieri, nu raspunde la nici un nr de telefon... intrebarea este: ce se poate face in acest caz si daca el putea gira terenul sau parte din teren?
Bineinteles este foarte dubios ca nu este de gasit persoana fizica, constructor, si din pacate stiu de cazuri, constructori persoane fizice sau firme, care au luat banii si au disparut, si se judeca si azi de 1 an deja.
Normal ar fi sa cereti in instanta anularea ante CVC-ului si sa cereti restituirea sumei de bani. Ce fel de clauze aveti in ante CVC? Aveti clauze care sa prevada ce se intampla daca constructorul nu respecta termenele?
Oricum, daca nu e de gasit, cu banuiala ca nu sunteti probail singurul patit cu acest constructor, numai pe calea instantei puteti cere sa se constate ca ati fost inselat, apoi cu sentinta definictiva si irevocabila sa cautati un executor judecatoresc sa vedeti daca aveti ce executa la constructorul acela persoana fizica. Bineinteles s-ar putea sa fi vandut de mult cam tot ce avea pe nume, daca sa fuga a vrut de la inceput, caz in care puteti cere condamnare penala.
Care ar fii pedeapsa primita pentru cineva care a incasat o suma de bani de 43000 euro si nu si-a onorat antecontractul?????????????
7 ani? 10 ani?

Alte discuții în legătură

Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune sau reziliere TYLER TYLER Buna ziua, tuturor! Ma confrunt cu o situatie: inscrierea intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui bun imobil a unor clauze contractuale. Cunoscand ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse cumparatorului mirea mirea Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare unde conditiile impuse pentru vanzator erau: in cazul in care perfectarea contractului de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)