avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Români premiați - Valori românești
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Români premiați - Valori românești

Buna ziua dragi colegi si stimati utilizatori,

De ceva vreme sunt in cautarea stirilor pozitive, povesti frumoase despre romani frumosi, romani premianti care reprezinta Romania oriunde in lume si care ne arata ca avem motive de bucurie. Nu stiu altii, dar eu nu mai pot vedea stirile triste, minciunile gogonate si zecile de "breaking news" afisate in culori orbitoare aproape pe toate canalele de televiziune (la mine televizorul a devenit mobilier;)).

Am deschis acest topic pentru altfel de stiri, pentru vesti bune despre noi, despre realizarile extraordinare ale olimpicilor, sportivilor si cercetatorilor romani si a tuturor romanilor care reusesc sa realizeze tot ceea ce-si propun.

Ma bucur ca Avocatnet publica articole pe aceasta tema in sectiunea dedicata dar cum nu suntem cu totii abonati la newsletter, putem gasi in acest topic aceste vesti despre oameni minunati care reusesc sa aduca zambete pe chipul nostru si ne pot da speranta ca lucrurile pot merge bine.
Am fost incantata sa citesc, de exemplu, articolul despre cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou nascuti de la Spitalul Marie Curie, realizarea unor oameni extraordinari.
www.avocatnet.ro/content/art...

Astazi: O invenţie medicală realizată de medici români premiată cu aur la Bruxelles
La Târgul de Inovaţii – Innova de la Bruxelles, au fost premiaţi medici români cu medalia de aur, pentru o nouă tehnologie medicală care va permite regenerarea mai rapidă a suturilor nervilor periferici.
“În 10 la sută din leziunile de nerv am putea folosi această metodă. De fapt este vorba despre un tub biologic care va ghida regenerarea nervului. Până acum, eram nevoiţi să recoltăm fragmente de porţiuni de nerv, adică să sacrificăm nervul, pentru a ajuta la regenerarea unui nerv important”, a declarat pentru Mediafax profesorul Ioan Lascar, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi membru în echipa de cercetători.
[ link extern ] /
Desi nu vor vedea, nu pot decat sa-i aplaud pe acesti medici extraordinari =D>
L.C.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 14 Decembrie 2018
Tanara din Romania care a uimit Agentia Spatiala Europeana

O echipa de studenti din Romania a ajuns la frontierele stiintei din Europa, reusind sa castige un proiect prin care vor testa sudura in spatiu, intr-o racheta trimisa de Agentia Spatiala Europeana de la baza Kiruna, din Suedia, de sub cercul polar, direct in cosmos.

Liderul echipei LOW Gravity este Sorina Lupu, studenta la Facultatea de Electronica, din cadrul Politehnicii. La NASA a ajuns pentru prima oara cand avea 15 ani, la un concurs organizat la U.S. Space & Rocket Center, Alabama, de unde s-a intors cu doua premii.

Un student, pentru a putea avea succes, are nevoie in primul rand de ambitie. Trebuie sa iasa din zona de confort si sa inteleaga ca pana nu face sacrificii, nu va obtine nimic. Ni se prezinta niste modele care aparent au obtinut totul gratuit, dar este complet fals.
...
Tinerii aleg sa plece din tara deoarece stiu ca acolo primesc apreciere mai multa. Nu este neaparat un lucru un rau, deoarece cred ca fiecare roman va ajunge sa investeasca in propria tara la un moment dat. E bine sa pleci in afara, sa inveti si apoi sa aplici in Romania ceea ce ai deprins. Pana la urma, noi suntem viitorul, in 30 de ani, tara aceasta va fi condusa de noi, iar eu zic ca o sa facem treaba foarte buna..... Romania isi respecta valorile, dar nu le promoveaza.- Sorina Lupu

[ link extern ]

CONCURS EUROPEAN DE SUDURÃ

Dănuţ Florin Pop (19 ani) şi Laurenţiu Hofnar (23 de ani), ambii angajaţi ai Comelf, au reprezentat, anul trecut, România la concursul european de sudură care s-a desfăşurat în Germania, de unde s-au întors cu un onorabil loc 5. Au ajuns acolo după ce au câştigat locul întâi la finala naţională a concursului „Tineretul Sudează“, intrând astfel în componenţa lotului României, cu care vor participa anul acesta şi la competiţia mondială de sudură care va avea loc în luna iunie, la Beijing, în China.

Intreg articolul,il gasiti aici:

[ link extern ]
Tiberiu Dolniceanu și Ana Maria Brânză sunt lideri în Cupa Mondială.


Sabrerul român conduce în ierarhia mondială, cu 195 de puncte, în urma locului trei obținut la sfârșitul săptămânii trecute la Madrid. De cealaltă parte, spadasina și-a apărat prima poziție în clasament, cu toate că a părăsit etapa de Cupă Mondială de la Liepzig în faza optimilor.

Scrima nu este un sport în care România investește. Rezultatele tricolorilor sunt extraordinare și, în ciuda banilor puțini, concurenți tot mai tineri încep să își facă simțită prezența în competițiile internaționale.

Alin Badea ocupă locul 32 în lume, iar Ciprian Gălățanu este pe 37. Tiberiu Dolniceanu (25 de ani), unul dintre cei mai experimentați sportivi pe care îi are la dispoziție antrenorul Mihai Covaliu, are șapte puncte avans în fața rusului Veniamin Reșetnikov și cu 17 mai multe decât campionul olimpic în exercițiu, maghiarul Aron Szilagyi.

”Rezultatul lui Tibi este încă o dovada a valorii pe care o are scrima românească. Este pentru prima dată pentru el când ocupa o astfel de poziție. Am mai fost eu, a mai fost Rareș Dumitrescu pe primul loc, dar pentru Tibi este o premieră. Îl felicit și îmi doresc să stea cât mai mult acolo”, a spus Mihai Covaliu, citat de Agerpres.

Ana Maria Brânză - care a fost și anul trecut cea mai bună spadasină a lumii - conduce detașat, cu 270 de puncte. În urma ei sunt maghiara Emese Szasz (200 de puncte) și rusoaica Anna Sivkova (189 de puncte).

Echipa României de sabie ocupă locul cinci în clasamentul Cupei Mondiale, în urma Rusiei, Coreei de Sud, Italiei și Ungariei, în timp ce fetele de la spadă sunt pe poziția a treia, după China și Rusia.


[ link extern ]
Si in Elvetia, tara europeana care a reintrodus vizele pentru a controla stabilirea in tara a unor cetateni nedoriti (in urma unui referendum national, a rupt acordul cu UE), romanii sunt bine veniti, munca lor este apreciata si se bucura de respectul localnicilor.
[ link extern ]
Valori romanesti sunt meleagurile Romaniei, taramuri de vis promovate mai mult de straini precum Paul Lister, decat de autoritatile locale care "par' sa nu vada magnificul beneficiu ce l-am putea avea prin conservarea cetatilor, a padurilor, a tuturor vestigiilor stramosesti si promovarea turismului la noi in tara.
Paul Lister este un englez care a văzut potenţialul „ascuns” pe care îl are România. El a avut ideea celebrelor documentare despre România, „Wild Carpathia”, difuzate în peste 100 de ţări. Crede că România este unică datorită pădurilor pe care nicio altă naţiune din Europa nu le mai are.

România este singura ţară din Europa care mai are păduri virgine, aproape 250 de mii de hectare. De aceea, UNESCO a propus ca acest patrimoniu să primească titlul de monument natural protejat. Avem o bogăţie inestimabilă, însă nu ştim să avem grijă de ea.

Paul Lister luptă să conserve și să promoveze aceste păduri unice, care astăzi sunt în mare pericol din cauza defrișărilor. El este fondatorul organizației The European Nature Trust. A venit cu ideea realizării unor documentare despre România care, ulterior, au făcut înconjurul lumii, „Wild Carpathia”. Pentru el, civilizația înseamnă ca omul să traiască în armonie cu natura.

„Mulţi oameni cred că România este o ţară săracă, pentru mine ea este cel mai bogat loc din Europa. Îmi dedic cam 80% din timp acestor cauze de mediu, mai ales aici, în România”, spune Paul Lister.
„Sunt sătul de oamenii care dau României o reputaţie proastă, iar românii, pentru mine, sunt unii dintre cei mai mândri şi drăguţi oameni pe care îi cunosc”, spune Paul Lister.
„Cred că acest program le-a arătat celorlalţi cum sunt românii, România este un loc minunat în care să vii şi pe care să îl vizitezi şi este un loc la care să te gândeşti că are un peisaj valoros care poate fi conservat pentru ecoturism, în opoziţie cu afacerile cu păduri”, mărturisește Paul Lister.

[ link extern ]
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Medaliatii noastri la olimpiada Filip Alexandru Filip Alexandru Am observat ca nimeni nu a adus vorba despre asta, de aceea am zis sa deschid acest topic in care sa le uram felicitari medaliatiilor noastri la olimpiada de ... (vezi toată discuția)
Romanii au ajuns bataia de joc a europei IONITAGRIGORELUCIAN IONITAGRIGORELUCIAN Austriecii ne faceau la inceputul anilor 90 \"mancatori de lebede\". Acum francezii ne iau peste picior de cate ori au prilejul. Romanii au ajuns in ultimii ... (vezi toată discuția)
Dilema burselor de excelență olimpică kraul007 kraul007 Bună ziua! Sunt elev de liceu și am fost premiat, alături de colegii mei de echipă, cu premiul întâi la secțiunea la care am participat în cadrul ... (vezi toată discuția)