avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Români premiați - Valori românești
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Români premiați - Valori românești

Buna ziua dragi colegi si stimati utilizatori,

De ceva vreme sunt in cautarea stirilor pozitive, povesti frumoase despre romani frumosi, romani premianti care reprezinta Romania oriunde in lume si care ne arata ca avem motive de bucurie. Nu stiu altii, dar eu nu mai pot vedea stirile triste, minciunile gogonate si zecile de "breaking news" afisate in culori orbitoare aproape pe toate canalele de televiziune (la mine televizorul a devenit mobilier;)).

Am deschis acest topic pentru altfel de stiri, pentru vesti bune despre noi, despre realizarile extraordinare ale olimpicilor, sportivilor si cercetatorilor romani si a tuturor romanilor care reusesc sa realizeze tot ceea ce-si propun.

Ma bucur ca Avocatnet publica articole pe aceasta tema in sectiunea dedicata dar cum nu suntem cu totii abonati la newsletter, putem gasi in acest topic aceste vesti despre oameni minunati care reusesc sa aduca zambete pe chipul nostru si ne pot da speranta ca lucrurile pot merge bine.
Am fost incantata sa citesc, de exemplu, articolul despre cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou nascuti de la Spitalul Marie Curie, realizarea unor oameni extraordinari.
www.avocatnet.ro/content/art...

Astazi: O invenţie medicală realizată de medici români premiată cu aur la Bruxelles
La Târgul de Inovaţii – Innova de la Bruxelles, au fost premiaţi medici români cu medalia de aur, pentru o nouă tehnologie medicală care va permite regenerarea mai rapidă a suturilor nervilor periferici.
“În 10 la sută din leziunile de nerv am putea folosi această metodă. De fapt este vorba despre un tub biologic care va ghida regenerarea nervului. Până acum, eram nevoiţi să recoltăm fragmente de porţiuni de nerv, adică să sacrificăm nervul, pentru a ajuta la regenerarea unui nerv important”, a declarat pentru Mediafax profesorul Ioan Lascar, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi membru în echipa de cercetători.
[ link extern ] /
Desi nu vor vedea, nu pot decat sa-i aplaud pe acesti medici extraordinari =D>
L.C.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 14 Decembrie 2018
Cel mai bun student roman din Europa :bow:

[ link extern ]
Echipa României, campioană la Olimpiada internațională de matematică pentru studenți

Echipa din România a obținut Locul I pe națiuni, iar Eduard Valentin Curcă de la Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași a obținut locul I absolut la Olimpiada internaţională de matematică pentru studenţi, „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students-SEEMOUS 2014”. La această competiție au fost prezenți 132 de participanți din Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, totalizând 25 de echipe. Echipa României, campioană la Olimpiada internațională de matematică pentru studenți Echipa din România a obținut Locul I pe națiuni, iar Eduard Valentin Curcă de la Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași a obținut locul I absolut la Olimpiada internaţională de matematică pentru studenţi, „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students-SEEMOUS 2014”. La această competiție au fost prezenți 132 de participanți din Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, totalizând 25 de echipe.

Pe lângă rezultatele individuale ce au fost recompensate cu diplome şi medalii, au fost acordate următoarele trofee:

Cupa pentru locul I pe naţiuni câştigată de România,

Cupa pentru locul I pe universităţi câştigată de Kapodistrian University of Athens din Grecia şi

Cupa pentru locul I absolut, câştigată de studentul Curcă Eduard Valentin de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Studentul român a obţinut şi premiul pentru cea mai originală şi frumoasă soluţie dată problemei 4 din concurs.


[ link extern ]
Fotograf român, câștigător în cadrul Sony World Photography Awards 2014

Selectată dintre 70.000 de înscrieri, realizarea lui Eftenie este extraordinară din punctul de vedere al volumului de fotografii din care a fost aleasă imaginea câștigătoare.

Vlad Eftenie, care locuiește în București și este lector în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, a obținut locul întâi în cadrul categoriei Open Low Light cu imaginea intitulată „First Snow” (Prima zăpadă). Aceasta a fost realizată în stația tramvaiului 41, pe bulevardul bucureștean Turda, și surprinde doi pietoni în mijlocul ninsorii.

Fotograful comentează imaginea câștigătoare: „Odată cu venirea întunericului, starea vremii s-a deteriorat și am ezitat să utilizez camera foto. În acel moment, am observat o compoziție interesantă: pietonii traversau bulevardul în lumina farurilor autoturismelor, iar totul era animat de fulgii de zăpadă, spulberați de vântul rece. Mașinile înaintau foarte încet, condițiile de lumină erau dificile și femeia cu umbrela părea împietrită în timp. Atunci am decis să scot camera foto și să imortalizez momentul, care a coincis cu prima zăpadă a anului.”

În calitate de câștigător, Eftenie primește o cameră foto Sony a6000 și dreptul de a intra, alături de restul premianților în cadrul celorlalte nouă categorii Open, în competiția pentru marele premiu de 5.000 de dolari și distincția Sony World Photography Awards Open Photographer of the Year.

Totodată, imaginea câștigătoare realizată de Vlad Eftenie va fi expusă la Somerset House, din Londra, în perioada 1-18 mai și va fi publicată în anuarul Sony World Photography Awards 2014.

Vorbind despre succesul său, Vlad Eftenie comentează: “Am aflat cu emoţie vestea nominalizării. Cu atât mai mult cu cât în acest an, la Sony World Photography Awards, a fost un record de participare - confirmând şi mai mult prestigiul evenimentului. Mă bucur când o fotografie incită interes şi când o jurizare o confirmă ca produs vizual cu valoare. Nu mi-am închipuit că imaginea propusă de mine va câştiga categoria sa, „low light”.

Toate imaginile nominalizate au fost foarte bune, expresive, emoţionante. Am stat să privesc minute în şir galeria cu imagini nominalizate, cu admiraţie şi cu gândul “wow, pe unde mai ajung oamenii, ce ajung să pozeze şi mai ales cum!” Interesant e faptul că imaginea mea e făcută la o sută de metri de casă, într-un loc apropiat, în staţia de tramvai, un loc atât de comun. Fără să fie nevoie să merg la mii de kilometri distanţă pentru a găsi un subiect valoros. Acest lucru arată că valoarea există oriunde, trebuie doar aflată şi scoasă la iveală. Si în al doilea rând, fotografia de stradă poate naşte imagini câştigătoare, poate fi recunoscută. Felicit toţi participanţii şi finaliştii, cu o notă aparte pentru conaţionalii mei, felicit câştigătorii şi urez organizatorilor să continue să creeze un catalizator al mişcării fotografice internaţionale, cu entuziasm şi deschidere.”

Secțiunea Open se adresează fotografilor pasionați, indeferent de nivelul tehnic al acestora, iar jurizarea se face luând în calcul o singură imagine.

Câștigătorii celor 10 categorii a secțiunii open sunt:

Arhitectură – Holger Schmidtke, Germania
Artă și culturp – Valerie Prudon, Australia
Campanie – Kylli Sparre, Estonia
Low Light - Vlad Eftenie, România
Natură și viață sălbatică – Gert van den Bosch, Olanda
Panoramă – Ivan Pedretti, Italy
Oameni - Arup Ghosh, India
Zâmbet - Alpay Erdem, Turcia
Instantaneu - Hairul Azizi Harun, Malaezia
Călătorie – Chen Li, China


[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
Muresan Felicia, utilizator
Romania laudata de turisti :)
"Un francez care a vizitat locuri superbe din România şi a gustat din mâncărurile şi băuturile noastre şi-a rezumat impresiile de călătorie într-un emoţionant filmuleţ postat pe internet.

"Când vii pentru prima dată în România se spune că trebuie să iei o piatră în gură. Pentru a-i gusta pământul, pentru a-i simţi parfumurile sălbatice.

Se spune că trebuie să ştii să priveşti de aproape comorile pe care le rezervă sub ochii noştri, în pădurile sale umede de brad şi de stejar bătrân, în întinderea lanurilor de porumb, de orz, de grâu şi de paie uscate."
[ link extern ]
[ link extern ]
Multumesc! :bow:
Aflu cu surprindere ca in Romania mai exista inca cercetare, ca cercetarea esti si finantata, dar mai ales ca un cercetator roman e pe cale de a revolutiona medicina. Mai exista speranta, deci...

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Medaliatii noastri la olimpiada Filip Alexandru Filip Alexandru Am observat ca nimeni nu a adus vorba despre asta, de aceea am zis sa deschid acest topic in care sa le uram felicitari medaliatiilor noastri la olimpiada de ... (vezi toată discuția)
Romanii au ajuns bataia de joc a europei IONITAGRIGORELUCIAN IONITAGRIGORELUCIAN Austriecii ne faceau la inceputul anilor 90 \"mancatori de lebede\". Acum francezii ne iau peste picior de cate ori au prilejul. Romanii au ajuns in ultimii ... (vezi toată discuția)
Dilema burselor de excelență olimpică kraul007 kraul007 Bună ziua! Sunt elev de liceu și am fost premiat, alături de colegii mei de echipă, cu premiul întâi la secțiunea la care am participat în cadrul ... (vezi toată discuția)