avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Propunere adresata consultantilor fiscali si ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Propunere adresata consultantilor fiscali si expertilor contabili

Avand in vedere ca pana luni proiectul OUG privind unele reglementari fiscale este supus dezbaterii publice, va propun sa sesizam organismele profesionale din care facem parte in legatura cu aberatiile pe care le contine acest proiect. Poate vom reusi sa schimbam ceva. Cel putin guvernantii nu vor putea spune ca opinia publica nu a reactionat.

P.S.: nu uitati ca suntem afectati atat direct (prin firmele noastre) cat si indirect (prin clientii nostri).

Pentru CCF, propunerile se adreseaza Grupului de lucru pentru legislaţie şi proceduri fiscale.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 09:33, 15 Aprilie 2009
Daca tot sunt atat de bine intentionati ar face bine sa o opreasca de la publicare.
Mi se pare opozitia acestora in acest moment ca fiind o actiune bine gandita in sensul ca acum isi fac propaganda prezentandu-si punctul de vedere. Niciodata nu e prea tarziu sa se remedieze ceva. Oricum mi se pare bine punctat ca legea ar fi trebuit sa intre in vigoare la inceputul anului fiscal si nu pe parcursul sau. Se dau peste cap multe bugete in acest fel si se pare ca contravine legislatiei europene.
Aseara pe Realitatea TV, presedintele A.O.A.R., a afirmat ca sunt prea multe firme mici si ca din aceasta cauza, la consultari, reprezentantii A.O.A.R, au fost de acord cu prevederile ordonantei, deoarece acestea "vor face curatenie".
La randul sau, Pogea a intarit acest lucru, completand ca, avand in vedere numarul mare de firme, organelor fiscale le este foarte greu sa le administreze.

Asadar, A.O.A.R (si aici sunt convinsa ca nu spun o noutate), nu reprezinta interesele mediului de afaceri, ci doar ale unui anumit grup.
Domnul inginer Pogea, ar trebui sa stie ca firmele nu sunt administrate de catre ministerul pe care il conduce. Fiecare firma se administreaza singura. Ministerul de Finante administreaza taxele si impozitele pe care aceste firme sunt obligate sa le plateasca statului. Imposibilitatea ministerului (prin organele sale) de a administra aceste taxe si impozite nu vine de la numarul mare de firme existente in Romania, ci de la NUMARUL MARE DE TAXE SI IMPOZITE.

As mai avea multe de spus dar nu vreau sa monopolizez discutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare norme cod fiscal - proiect Ana Muntianu Ana Muntianu PROIECT H.G. REFERITOR O.U.G. 34/2009 VARIANTÃ DE LUCRU GUVERNUL ROMÂNIEI HOTÃRÂRE pentru modificarea şi completarea normelor ... (vezi toată discuția)
Si tot nu inteleg care sunt ch.deduct.si care nu MOCANU DOINA MOCANU DOINA Am citit si recitit OUG 34/ 2009 si tot am dubii in privinta cheltuielilor deductibile. Va rog din suflet sa ma \"luminati\" pentru ca a trecut deja ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile-bonuri motorina si taxi Fl0r3ntina Fl0r3ntina cum inregistrez bonurile de motorina si bonurile de taxi in contabilitate? (vezi toată discuția)