avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este sau nu abuz???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este sau nu abuz???

In luna noiembrie 2008 mi s'a desfacut contractul de munca prin restrangere de activitate si nu mi s'a pus la dispozitie alt post din firma. Datorita stresului m'am imbolnavit si am ajuns in spital.In decembrie 2008 in urma unei crize de glicemie am fost diagnosticat si internat in repetate randuri pana la sfarsitul lunii februarie 2009. La intoarcerea la locul de munca in data de 3 martie 2009 m'am prezentat la serviciu personal in vederea stabilirii formalitatilor ce trebuiau indeplinite privind incheierea contractului de munca. Am primit raspuns ca in ziua respectiva nu exista timp pentru mine, sugerandu'mi'se sa revin la sfarsitul saptamanii avand in vedere ca vineri 7 martie 2009 mi se incheia preavizul de 20 de zile lucratoare. DUcandu'ma joi, 6 martie 2009, la serviciu personal mi s'a inmanat o decizie in care eram rechemat la munca pe fostul post. Aceasta decizie era datata "6.01.2009". In momentul citirii ei mi s'a cerut sa nu datez semnatura primirii acestei decizii. Sub presiunea momentului, nu am datat, in schimb am aratat aceasta decizie mai multor colegi care au ramas la fel de consternati ca si mine. De ce mentionez acest lucru? In data de 6 ianuarie 2009, aflandu'ma internat in spital, am solicitat telefonic si am si primit in aceeasi zi adeverinta de salariat, aceasta fiindu'mi necesara la dovedirea calitatii de angajat si de asigurat la CAS. Adeverinta am primit'o in aceeasi zi, dar decizia de rechemare la locul de munca datata in ziua respectiva, nu am primit'o. Odata cu prezentarea mea la serviciu am intampinat ostilitatea sefului direct cu privire la reintoarcerea mea la locul de munca, fapt pentru care am fost amenintat ca daca nu primesc oferta de a sta 3 saptamani acasa platite de catre el, fara sa apar la serviciu, ma va vana si ma va da afara disciplinar. Am ales varianta de a ramane la serviciu, crezand ca decizia de rechemare a fost trimisa cu buna credinta. Ca urmare a acestei decizii de intoarcere la locul de munca, am pierdut oportunitatea angajarii intr'un alt loc de munca. De la data intoarcerii mele, cerand sa mi se dea de munca, am fost refuzat in mod ostentativ de catre seful direct. La o saptamana dupa ce am revenit, am fost chemat de catre seful direct, incredintandu'mi'se o asa-zisa "sarcina de serviciu" prin care mi se cerea sa fac o raportare zilnice fara a mi se pune la dispozitie vreun mijloc de informare dupa care, reprosandu'mi'se zilnic ca nu imi indeplinesc activitatile de serviciu. Seful direct nu mi'a dat dreptul utilizarii calculatorului (drept care figureaza clar in fisa postului) si mi'a cerut "sa ma descurc" si raportarea sa o fac in scris de mana. Neobtinand un rezultat prin care sa pot oferi o informatie eficienta, i'am inaintat o cerere scrisa privind accesul la calculator, care mi'a fost refuzata. In consecinta, mi s'a intocmit referat disciplinar, fiind chemat la comisia de disciplina. In prealabil, am mai avut o discutie cu seful direct prin care acesta mi'a cerut sa imi depun demisia predatata si astfel va renunta la acuzatiile impotriva mea. Am amanat luarea acestei decizii, prezentandu'ma la comisia de disciplina. Rezultatul a fost ca voi primi avertisment verbal, fara sa se intocmeasca proces verbal ca m'am prezentat. Se poate ca ei sa spuna ca eu nu m'am prezentat si sa ia o decizie conform codului muncii in lipsa mea? Daca da, ce pot face? Cum ma pot apara?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:02, 9 Aprilie 2009
am impresia ca vedeti in alb si negru..nu zic ca in mare parte nu aveti dreptate,dar atat timp cat nu cunosti de cat o infima parte dintr-un anumit ,,caz'' nu te poti pronunta din start! se stie ca buturuga mica rastoarna carul mare! nu sunt o revolutionara,dar stiu un lucru: nu exista nu se poate sau este imposibil, atat timp cat nu ai incercat nimic! dovada ca se poate face ceva este ca, deja cei de la ITM au inceput sa faca unele verificari la firma.trebuiesc doar ajutati sa caute..si gasesc daca vor.peste tot sunt mici portite si mici chichite,iar daca vrei sa faci rau..faci! ma repet, sunt genul pacifist,dar nu ma las calcata in picioare la nesfarsit! iar daca colegii mei nu au putut face nimic din anumite motive..am sa incerc sa fac eu. nu cred ca justitia poate fi corupta atat de mult.in ceea ce va priveste spor la invatat,bafta in continuare si nu va suparati pe mine,dar nu mai dati sfaturi in nestiinta de cauza. lasati pe cei abilitati sa o faca.sunt binevenite si sfaturile Dvs,dar sunt prea categorice.multumesc
interventie moderator
@ Maria_B
Pe acest forum intrebarile sa pun pentru toti utilizatotii . Nu puteti alege cine sa va raspunda si cine sa nu va raspunda cand deschideti un topic. Sunteti libera sa luati in considerare doar sfaturile pe care le credeti corecte si sa le ignorati pe celelalte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcini de serviciu,fisa postului. Mircic Mircic Buna seara. Ordinele pe care le primesc de la seful meu,respectiv sarcinile de serviciu care-mi sunt trasate nu trebuie sa fie in conformitate cu ATRIBUTIILE ... (vezi toată discuția)
Pot refuza sarcina atribuita de sefii mei ierarhici atata timp ... luminita25 luminita25 Pot refuza sarcina atribuita de sefii mei ierarhici atata timp cat sarcina ceruta de catre ei se regaseste in fisa postului si este remunerata la colegii mei ... (vezi toată discuția)
Mobbing sau discriminare? gabrielle_24 gabrielle_24 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie foarte stresanta de aproximativ 6 luni de zile. Povestea pe scurt: am fost pana pe 1 februarie in concediu pentru ... (vezi toată discuția)