avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pasaport minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pasaport minor

am AP comuna pt minorul de 7 ani,are deja pasaport care expira anul viitor,pot sa-i fac alt pasaport cand acela expira fara acordul tatalui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:48, 10 Mai 2014
Martonze a scris:

Un paşaport pentru copil mic se face la interval de 3 ani, şi odată făcut, indiferent că e pe o hotărăre dintr-un dosar pe drept comun, fie pe ordonanţă, paşaportul e valabil.
Aşa că, dacă hotărârea pe fond de suplinire a semnăturii la trecerea frontierei nu este acceptată de Serviciul paşapoarte, deşi e ilogic să nu fie, fiindcă scopul paşaportului este trecerea frontierei, doamna poate cere şi prin ordonanţă, arătând o rezervare la o staţiune din afara ţării sau o programare la un eveniment...


buna idee! asa veti putea justifica urgenta.
numai ca trebuie sa demonstrati cert refuzul tatalui.nu este suficient sa afirmati trebuie sa si probati pe cazul in speta.
Nu e ilogic, e absolut normal; daca intr-un act al instantei scrie, negru pe alb, ca se suplineste acordul ca un prunc sa manance masline in Grecia, nimeni nu ar trebui sa-i permita ca, doar in baza acelei hotarari, sa iasa din Romania ca sa ajunga in Grecia.
Drepturile nu se presupun, ele exista sau nu.
Ma indoiesc de faptul ca Serviciul pasapoarte ar risca sa emita vreun pasaport in aceste conditii. Exista hotarare de suplinire acord sau nu exista, asta-i intrebarea.

Un pasaport pentru un copil mic poate fi emis si pe un an; o instanta poate totusi limita folosirea lui printr-o alta ordonanta sau prin aceeasi, depinde de cerinte si de situatia concreta. Nu exista formula generica, exista solutii adaptate fiecarui caz.
Revin la acest subiect
Am fost la serv pasapoarte,nu-mi poate elibera pasaport in baza hot de suplinire consimtamant la trecerea frontierei,deci trebuie sa deschid un alt proces
Problema se pune acum in felul urmator,eu voi pleca cu minorul in august 2014,pasaportul lui expira in aprilie 2015,eu pana in august nu voi reusi sa i-l schimb,pt ca nu se va finaliza procesul si nici nu ma voi mai putea intoarce cu el in tara pt ca ,din cate am citit,e nevoie de acordul ambilor parinti pt eliberarea unui titlu de calatorie,deci nu pot sa ma intorc cu copiul in tara dupa aprilie 2015.
Ce pot sa fac in aceste conditii?
Va trebuie sa deschideti proces pt ca veti avea nevoie de pasaport candva. Procesul se poate finaliza si mai devreme, dat fiind faptul ca aveti o hot de suplinire a acordului de iesire din tara, asta cu pasaportul mi se pare o formalitate sa incuviinteze. Chiar daca nu se termina pana plecati, se termina sigur pana vreti sa va intoarceti si puteti sa ii faceti copilului pasaportul in strainatate.
Veti imputernici pe cineva sa va legalizeze hotararea si sa v-o trimita. Daca nu vreti sa ii faceti pasaport acolo, veti putea sa ii faceti titlu de calatorie cu hotararea.
Daca ati calatori cu masina, ati putea veni si fara titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Trecerea frontierei alexa_sidorencu alexa_sidorencu Am o curiozitate,am vazut procese in care s-a admis domiciliul copilului la o adresa din afara tarii,autoritate parinteasca exercitata in comun,cum poate ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul tatalui mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am divortat in urma cu aproape 3 ani, iar minorul are domiciliul stabilit la mama, ... (vezi toată discuția)