avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Camere de supraveghere video
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Camere de supraveghere video

E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana fizica neautorizata, care sa o comande si sa o monteze? Fara a avea probleme cu legea eu sau acea persoana?
Multumesc,
Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: cotogigi , utilizator 09:57, 16 Octombrie 2020
legile camerelor de supraveghere in domeniul privat
Pentru linistea si siguranta dumneavoastra, puteti opta pentru montarea unor camere de supraveghere in spatiul privat, cu conditia ca acestea sa nu fie indreptate catre un alt spatiu privat alaturat. Utilizarea tehnicilor pentru captarea, monitorizarea sau identificarea persoanelor fizice este, asa cum s-a mentionat, o maniera de prelucrare a datelor cu caracter personal. Proprietarii spatiilor private au dreptul sa isi instaleze camere de supraveghere, in scopul de a-si proteja locuinta.

Legea 40/2010 - pentru modificarea si completarea Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor Monitorul Oficial 153/2010

Asadar, atat in cazul spatiilor publice, cat si in cazul proprietatilor private, montarea unui sistem de supraveghere trebuie semnalata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Camerele video instalate pe strazi sau pe drumurile nationale, nu incalca nicio prevedere.Cei care instaleaza sisteme de supraveghere video la intrarea in imobil, in bloc sau alte spatii asemanatoare, vor avea nevoie de acordul scris al locatarilor, cat si al administratorului. Asadar, camerele de supraveghere a blocurilor sau imobilelor vor putea fi amplasate numai in urma deciziei luate de asociatia de proprietari, printr-o adunare generala.

Monitorizarea video poate fi posibila numai in conditii si scopuri foarte bine determinate, privind prelucrarea datelor cu caracter personal. In felul acesta, supravegherea video poate fi efectuata in urmatoarele cazuri: prevenirea infractiunilor, supravegherea traficului rutier,asigurarea protectiei persoanelor, imobilelor, instalatiilor, etc., indeplinirea unor indatoriri de interes public sau realizarea unor interese legitime.

Camerele de luat vederi pot fi montata in spatii deschise, publice, pe caile de acces din domeniul privat sau public. Acestea se vor monta numai in locuri vizibile, fiind interzisa ascunderea lor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Autorizare camere supraveghere magazin alinalindragos alinalindragos Am instalat la magazinul propriu in zona rurala un sistem de supraveghere video(CCTV),tot se spargea magazinu si nu ii prindea nimeni.Magazinul mai este dotat ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere orsaia2006 orsaia2006 Vrem sa montam camera de supraveghere in cadrul unei asociatii de proprietari (parterul blocului)ce prevede legislatia.????Comitetul executiv a aprobat ... (vezi toată discuția)