Am cumparat acum 6 luni un apartament. Imediat ce ne-am mutat, am observat ca vecinii nostri de deasupra, sunt fiinte nocturne, dorm ziua, iar toata noaptea vorbesc, urla, tipa, trantesc obiecte pe podea, taraie scaune, mese, asculta TV-ul sau muzica cu volumul mediu spre tare.
Am vorbit cu presedintele asociatiei de proprietari, ne-a spus ca la apartamentul cu pricina stau 2 studenti arabi in chirie, ca scandalurile dureaza de 5 ani de zile, de cand stau acolo, ca a fost politia, ca s-au dat amenzi, etc.
Am fost la ei de multe ori, de fiecare data zic "Scuze, scuze" si cum inchid usa, e totul la fel.
Am chemat politia intr-o seara cand muzica era chiar foarte tare, le-a dat amenda, am facut si reclamatie la sectie, al carei raspuns nu l-am primit inca.
Mentionez ca nu e petrecerea secolului la ei in fiecare seara, dar incepand cu orele 21-22 se activeaza si o tin asa pana spre dimineata, e suficient cat sa ne tina treji sau sa ne trezeasca din somn, ca picatura chinezeasca. In ultima vreme stau toti ca popandaii in dormitor, camera cea mai indepartata de usa, ceea ce ne obliga sa dormim in alta camera.
Daca chem politia, din usa lor nu cred ca se aude zgomotul foarte tare. In viata mea nu am auzit barbati care sa vorbeasca atat de mult, iar araba are o sonoritate care te trezeste si din morti.
As avea cateva intrebari, daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi:
1. Avand in vedere ca sunt cetateni extracomunitari, ce repercusiuni ar avea faptul ca nu isi platesc amenzile? Oare daca chem politia e degeaba, daca ei pot bine mersi sa nu isi plateasca amenzile? Plus ca din ce am inteles, politia a fost la ei de multe ori pana acum, in trecut.
2. Care ar fi pasii pentru a deschide o actiune in instanta impotriva lor si mai ales impotriva proprietarului? Am inteles de la presedintele asociatiei ca a fost abordat in trecut proprietarul, care a spus ca pe el nu il intereseaza nimic, il intereseaza doar sa isi ia banii si atat.
Nu ma intereseaza neaparat sa castig un eventual proces, ci sa ii sperii intr-atat incat sa ii oblige sa se mute sau ii pun in pozitia in care sa negociem.
Eu ma gandeam sa dau muzica tare in timpul zilei, in afara orelor de liniste. Daca dorm ziua, sigur ii va deranja. Sunt programe cu care ma pot conecta la calculatorul de acasa de la serviciu, boxele pot sa le pun pe dulap, o piesa heavy metal tare la fiecare sfert de ora cred ca e suficient.
Pe de alta parte, nu as vrea sa amplific aiurea conflictul, as vrea sa rezolv pe cale cat mai amiabila posibil.
Faceti 2-3 sesizari la 112 cand este galagie apoi depuneti o plangere la politie sau parchet pentru tulburarea folosintei locuintei dar pentru aceasta este necesar sa mai fie si alti vecini deranjati.
Art. 320
Tulburarea folosinţei locuinţei
Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedică normala folosinţă a locuinţei, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
In privinta amenzilor, daca nu sunt acorduri intre tări (si nu cred ca exista) nu pot fi obligati sa le plateasca
Se ia una bucata placa lemn. Peste ea se pune o tabla de 3-5 mm. Se propteste lemnul in tavan si sub el tabla. Se vine cu o rotopercutanta buna si se propteste in tabla. Se incepe concertul. Lemnul asigura transmiterea buna a sunetelor si impiedica distrugerea tavanului iar tabla asigura transmiterea de calitate si impiedica dezintegrarea lemnului. O tabla mai groasa asigura o rezistenta mai indelungata. Nu va sfiiti. In timpul zilei e liber la rotopercutante. Nu uit un coleg de facultate care la un bairam al celor de dedesubt s-a suparat, a luat o haltera de 7 kg si i-a dat drumul de la 2 metri. Zgomotul (zguduitura) a fost cu adevarat memorabil iar apoi ... s-a lasat linistea.
Pentru astfel de situatii nu apelati serviciul de urgenta 112 ,deoarece riscati sa fiti sanctionat pecuniar
Iata evenimentele pentru care se poate apela serviciul de urgenta 112
Principalele evenimente pentru care cetăţenii pot apela la 112 sunt:
*omor;
*atac armat;
*atentat;
*tâlhărie;
*tulburarea gravă a ordinii si liniştii publice;
*dezertări;
*evadări;
*trafic şi consum de droguri;
*furturi;
*accident de circulaţie soldat cu victime
*explozii;
*electrocutări;
*căderi de la înălţime;
*surpări de teren;
*accident grav la metrou;
*accident de aviaţie;
*accident feroviar;
*urgenţe medicale
*incendii
*salvarea oamenilor, animalelor si bunurilor aflate în pericol
* înlăturarea urmărilor accidentelor, catastrofelor şi calamităţilor naturale
*transport de apa pentru populatia afectata de producerea unor dezastre;
*evacuarea apei din subsolurile cladirilor sau din fantani dupa producerea de inundatii,
*indepărtarea unor produse poluante;
*salvări de la înalţime;
*asanarea muniţiei neexplodate
Probleme cu vecinii
galmel
Stimati Domni/Doamne,
Imi cer scuze ca va inoportunez cu problemele personale, dar va rog frumos ma ajutati cu un sfat competent si eficient.
Locuiesc ... (vezi toată discuția)