avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces impotriva chiriasilor zgomotosi / proprietarului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces impotriva chiriasilor zgomotosi / proprietarului

Buna ziua,

Am cumparat acum 6 luni un apartament. Imediat ce ne-am mutat, am observat ca vecinii nostri de deasupra, sunt fiinte nocturne, dorm ziua, iar toata noaptea vorbesc, urla, tipa, trantesc obiecte pe podea, taraie scaune, mese, asculta TV-ul sau muzica cu volumul mediu spre tare.
Am vorbit cu presedintele asociatiei de proprietari, ne-a spus ca la apartamentul cu pricina stau 2 studenti arabi in chirie, ca scandalurile dureaza de 5 ani de zile, de cand stau acolo, ca a fost politia, ca s-au dat amenzi, etc.
Am fost la ei de multe ori, de fiecare data zic "Scuze, scuze" si cum inchid usa, e totul la fel.
Am chemat politia intr-o seara cand muzica era chiar foarte tare, le-a dat amenda, am facut si reclamatie la sectie, al carei raspuns nu l-am primit inca.
Mentionez ca nu e petrecerea secolului la ei in fiecare seara, dar incepand cu orele 21-22 se activeaza si o tin asa pana spre dimineata, e suficient cat sa ne tina treji sau sa ne trezeasca din somn, ca picatura chinezeasca. In ultima vreme stau toti ca popandaii in dormitor, camera cea mai indepartata de usa, ceea ce ne obliga sa dormim in alta camera.
Daca chem politia, din usa lor nu cred ca se aude zgomotul foarte tare. In viata mea nu am auzit barbati care sa vorbeasca atat de mult, iar araba are o sonoritate care te trezeste si din morti.

As avea cateva intrebari, daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi:

1. Avand in vedere ca sunt cetateni extracomunitari, ce repercusiuni ar avea faptul ca nu isi platesc amenzile? Oare daca chem politia e degeaba, daca ei pot bine mersi sa nu isi plateasca amenzile? Plus ca din ce am inteles, politia a fost la ei de multe ori pana acum, in trecut.

2. Care ar fi pasii pentru a deschide o actiune in instanta impotriva lor si mai ales impotriva proprietarului? Am inteles de la presedintele asociatiei ca a fost abordat in trecut proprietarul, care a spus ca pe el nu il intereseaza nimic, il intereseaza doar sa isi ia banii si atat.
Nu ma intereseaza neaparat sa castig un eventual proces, ci sa ii sperii intr-atat incat sa ii oblige sa se mute sau ii pun in pozitia in care sa negociem.

Multumesc pt sfaturi.

Cel mai recent răspuns: renton , utilizator 10:42, 6 Ianuarie 2014
Si ar mai fi o solutie: un sit in care noi proprietarii sa anuntam public pe acei chiriasi cu probleme, adica : plecat si neachitat datoriile contractuale, vandalizare, furt sau ce naiba au savarsit ei. Ar fi mai putini tepari, cred.
Cam aceeasi situatie mi se intampla si mie:de un an jumatate,intr-un apartament situat sub apartamentul meu,a carui proprietari lucreaza in Italia,s-a mutat un chirias(cu toate ca stau vreo 3-4 persoane),care,dupa orele 21-22,incepe petrecerile,ce tin pana pe la orele 2-3.Am chemat politia,dar nu li se da drumul,ba chiar au scos si soneria din priza si motiveaza(cand il intalnesc intamplator)ca nu a auzit cand s-a batut in usa. Seful de scara,presedintele asociatiei au fost anuntati de nenumarate ori,iar noaptea nu imi permit sa-i chem.Politistii asa cum vin,asa pleaca.
La o amenda data de unul din politisti,chiriasul a facut contestatie,eu am fost chemata in instanta ca martor(am semnat procesul verbal,ca martor,ca noaptea ce vecin sa semneze,mai ales ca sunt si batrani si surzi).Acum nu stiu cum sa aflu decizia judecatorului(urmeaza sa ma duc la arhiva judecatoriei).
In consecinta,m-am saturat de zgomotul din timpul noptilor,cand este liniste si se aude si cum merge litul din bloc(tot ca la d-stra,nu fac zgomot mare,dar se aud rasete,chicoteli pe tonuri inalte,usi si geamuri izbite,basul de la muzica).
Dupa ce am facut mai multe plangeri la Politie,de unde am primit raspuns ca a fost atentionat sa mentina linistea,apoi la alta plangere dupa un an facuta,ca nu are mutatie,mi s-a raspuns ca a fost atentionat,sa-si faca mutatie(de aici,am observat,ca politistul de proximitate il "tine in brate").La a treia sesizare,am fost invatata,de un alt politist,sa fac si o sesizare de tulburare a proprietatii.Au trecut de atunci 35 de zile si astept sa vad ce o sa se intample.Am vrut sa merg si in audienta la Seful Politie,dar spre norocul meu(sper),am intalnit adjunctul chiar la Informatii.M-a intrebat care este problema,i-am explicat(mai ales ca politistul de proximitate,nu prea isi face datoria) si m-ia promis ca v-a sta de vorba cu acesta,sa vada care este adevarul.Voi vedea,ce se v-a intampla si dupa aceasta "sesizare".Daca nu,iar fac scris,iar merg in audienta,iar cmem Politia....
Mie mi se intampla acest inconvenient cu un roman,cu care ar trebui sa ne intelegem romaneste,mai ales ca este si profesor(tanar,de sport),cu unul din parinti tot profesor,d-apoi d-stra cu un "cor" de straini,presupun cu bani(deci isi pot plati si amenzile,care nu sunt asa mari,pot mitui,atat de usor).Faceti sesizari mereu,atat telefonice cat mai ale scrise,catre politie,ca poate va vor fi de folos intr-un fel:ori la Judecatorie,ori pentru a dovedi viitorilor politisti ce vor veni, la sesizarile pentru tulburarea linistii publice.
Am scris toate acestea,poate va ajuta cu ceva,in ceea ce trebuie sa facet,ca sa aveti liniste.
Traim in Romania si......nesimtiti sant peste tot!
Cred ca repet, dar nu are importanta: orice om are ceva de ascuns, si acel ceva trebuie cautat. Nu poti sa anulezi permisul de sedere decit cu motive bine intemeiate. (procese penale pe infractiuni dovedite ) trebuie cautat. Eu am cautat 2 ani dar a meritat. Acum pentru ca nu a parasit inca tara, cu toate ca trebuia sa o faca din octombrie, il caut si il voi trimite la aeroport incatusat (asa se procedeaza). In state, exista o breasla care cauta pe cei care au probleme cu legile, se numesc vanatori ............., cred ca ar trebui sa fie si la noi in codul CAEN prevazuta aceasta meserie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La noi în bloc s-a rezolvat simplu o astfel de situație: la 4 dimineața, când muzica era în toi a fost sunat proprietarul și a fost întrebat dacă doarme, deoarece noi nu dormim. După câteva telefoane în miez de noapte proprietarul, neputându-se odihni, a reziliat contractul și i-a dat pe chiriași afară. :D
Buna ziua, pentru un apartament in chirie ar trebui sa existe depusa la administratorul blocului o copie dupa contractul de inchiriere. Daca proprietarul nu a depus, inseamna ca stau fara forme legale, proprietarul nu plateste impozit pe chirie si de asta stie si administratorul deoarece este obligat sa il ceara de la proprietar. Puteti face o sesizare la Finante daca nu vi se arata copia contractului de inchiriere inregistrat la Administratia Financiara. Politia nu cere acest document (din cate stiu eu), ramane sa-l cereti de la administrator sau sa mergeti pe aceasta cale pentru a-l "scutura" putin pe proprietar. O notificare in acest sens la care adaugati toate celelalte sesizari si plangeri ar trebui sa-l aduca in ipostaza de a-si revizui atitudinea.

Alte discuții în legătură

Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat ... knight knight Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat o familie. Barbatul a chemat politia de nenumarate ori la chiriasii mei si politia a constatat ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii galmel galmel Stimati Domni/Doamne, Imi cer scuze ca va inoportunez cu problemele personale, dar va rog frumos ma ajutati cu un sfat competent si eficient. Locuiesc ... (vezi toată discuția)