avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces impotriva chiriasilor zgomotosi / proprietarului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces impotriva chiriasilor zgomotosi / proprietarului

Buna ziua,

Am cumparat acum 6 luni un apartament. Imediat ce ne-am mutat, am observat ca vecinii nostri de deasupra, sunt fiinte nocturne, dorm ziua, iar toata noaptea vorbesc, urla, tipa, trantesc obiecte pe podea, taraie scaune, mese, asculta TV-ul sau muzica cu volumul mediu spre tare.
Am vorbit cu presedintele asociatiei de proprietari, ne-a spus ca la apartamentul cu pricina stau 2 studenti arabi in chirie, ca scandalurile dureaza de 5 ani de zile, de cand stau acolo, ca a fost politia, ca s-au dat amenzi, etc.
Am fost la ei de multe ori, de fiecare data zic "Scuze, scuze" si cum inchid usa, e totul la fel.
Am chemat politia intr-o seara cand muzica era chiar foarte tare, le-a dat amenda, am facut si reclamatie la sectie, al carei raspuns nu l-am primit inca.
Mentionez ca nu e petrecerea secolului la ei in fiecare seara, dar incepand cu orele 21-22 se activeaza si o tin asa pana spre dimineata, e suficient cat sa ne tina treji sau sa ne trezeasca din somn, ca picatura chinezeasca. In ultima vreme stau toti ca popandaii in dormitor, camera cea mai indepartata de usa, ceea ce ne obliga sa dormim in alta camera.
Daca chem politia, din usa lor nu cred ca se aude zgomotul foarte tare. In viata mea nu am auzit barbati care sa vorbeasca atat de mult, iar araba are o sonoritate care te trezeste si din morti.

As avea cateva intrebari, daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi:

1. Avand in vedere ca sunt cetateni extracomunitari, ce repercusiuni ar avea faptul ca nu isi platesc amenzile? Oare daca chem politia e degeaba, daca ei pot bine mersi sa nu isi plateasca amenzile? Plus ca din ce am inteles, politia a fost la ei de multe ori pana acum, in trecut.

2. Care ar fi pasii pentru a deschide o actiune in instanta impotriva lor si mai ales impotriva proprietarului? Am inteles de la presedintele asociatiei ca a fost abordat in trecut proprietarul, care a spus ca pe el nu il intereseaza nimic, il intereseaza doar sa isi ia banii si atat.
Nu ma intereseaza neaparat sa castig un eventual proces, ci sa ii sperii intr-atat incat sa ii oblige sa se mute sau ii pun in pozitia in care sa negociem.

Multumesc pt sfaturi.

Cel mai recent răspuns: renton , utilizator 10:42, 6 Ianuarie 2014
Da,am cautat pe portal,dupa numar dosar,materia,stadiul procesual,obiectul dosarului,dar inca nu este afisata decizia judecatoriei,ci doar cand a fost inregistrat dosarul de la Politie si data cand s-au facut audierile.Eu vreau sa aflu,daca a fost respinsa contestatia lui(deci v-a plati amenda),sau a fost respins procesul verbal,cel care a fost emis de catre politisti.
Cred ca nu are nici o relevanda, modul in care a fost inchiriat apartamentul. Poate sa fie cu titlul gratuit. Era vorba de modul cum se poarta in comunitate un locatar/chirias si cum il facem/obligam sa se comporte civilizat. Nu e bine sa dezinformati pe cei care cer ajutorul in diferite situatii. Nu are nici o relevanta daca are contract de inchiriere la fisc. Poate sa fie la fel de nesimtit si prost crescut si cu contract .
Adevarat!Cu contract sau fara,nesimtitul,tot nesimtit ramane.
Dar,se poate inchiria un apartament,si cu contract de comodat(adica nu se inchiriaza pe bani,deci proprietarul nu plateste impozit pe profit),care trebie sa fie inregistrat si acesta la Finante.
Daca vrei sa te "razbuni" pe proprietarul apartamentului,pe care nu-l intereseaza decat sa ia banii,se poti reclama la Finante.
Inchirierea cu tutlul gratuit nu se inregistreaza nicaieri. Poate fi cel mult autentificat de un avocat.

Finantele sunt interesate de cei care incaseaza bani si nu platesc impozit la acei bani. Contractul de orice fel nu intereseaza decit partile contractante. Codul civil stabileste foarte clar ce au de facut, atit chiriasul cit si proprietarul. Contractul =de ce natura o fi el= poate fi cerut doar de o instanta judecatoreasca, in urma unui proces.
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
Adriantot, moderator
din moment ce proprietarul a spus ca nu il intereseaza decat sa primeasca banii pe chirie inseamna ca nu e acord de comodat (inchiriere cu titlu gratuit). omul incaseaza bani pe chire si ar trebui sa-i declare la fisc

dara are contract de comodat si incaseaza chirie e bun de plata amenda pentru evaziune. nu cred ca-i convine si poate, daca se vede strans cu usa, mai intervine pe langa chiriasi sau chiar ii schimba. amenda e foarte mare!
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat ... knight knight Anul trecut sub apartamentul meu (care este inchiriat) s-a mutat o familie. Barbatul a chemat politia de nenumarate ori la chiriasii mei si politia a constatat ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii galmel galmel Stimati Domni/Doamne, Imi cer scuze ca va inoportunez cu problemele personale, dar va rog frumos ma ajutati cu un sfat competent si eficient. Locuiesc ... (vezi toată discuția)