Buna ziua !
Am un angajat cu CIM per. det pana la 31.12.2013.
In decizia de incetare voi trece : inceteaza CIM cu 31.12.2013 sau 01.01.2014 ?
Eu interpretez asa : Cim este in vigoare pana la 31.12.2013 - deci ar trebui sa inceteze incepand cu 01.01.2014. Dar asta este doar parerea mea ....
sustin parerea d-nului tudorvaleriu desi trebuie sa recunosc ca respect argumentul d-nului freeelis: Textul de lege nu spune nici ca inceteaza in ziua in care nu lucreaza , ci inceteaza de drept la data expirarii duratei c.i.m. pentru care a fost incheiat
iar acum sa citam clauza din CIM:
b). deteminata, de _____________ luni, pe perioada cuprinsa intre data de ___________ si data de ______________
expresia "cuprinsa intre" ne cam da batai de cap dar pe de alta parte, de ce un contract pe durata nedeterminata inceteaza in ziua urmatoare ultimei zile de munca iar cel pe durata determinata ar inceta altfel?
perioada determinata in care se executa CIM este cuprinsa intre ziua anterioara inceperii activitatii si ziua imediat urmatoare ultimei zile de munca, zile ce nu se iau in calcul. perioada propriuzisa se afla in interiorul duratei pe care angajatorul trebuie sa o inscrie in contract si atunci se justifica cele spuse de lege, data expirarii contractului fiind chiar data mentionata in contract.
insa graba.....strica treaba.