avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical pe perioada suspendarii CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical pe perioada suspendarii CIM

Buna ziua,
As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care un salariat aduce un certificat de concediu medical in perioada in care are contractul de munca suspendat in vederea efectuarii cercetarii disciplinare.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:13, 9 Aprilie 2009
Interesanta sperata intr-adevar
almi a scris:
Contract suspendat pe durata cercetarii disciplinare. Dar daca astazi a fost suspendat si maine aduce certificatul, cum se procedeaza?

Cam ciudat cum s-a imbolnavit subit :D

Si eu sunt tentata sa spun ca opereaza prima suspendare, mai ales ca circumstantele acordarii concediului medical sunt cel putin suspecte.
Pe de alta parte, acest concediu ii ofera angajatului un alibi pentru a nu se prezenta la convocarea disciplinara, iar din acest punct de vedere, angajatorul, deocamdata, este legat de maini si de picioare.

Pe ce perioada este concediul medical?
1. Intr-un raspuns dat ieri, pe un alt topic, spuneam ca certificatul medical legal "bate'" orice alt act de oricine ar fi emis. Asadar, se intrerupe suspendarea CIM intervenita pentru cercetarea disciplinara pana la expirarea concediului medical. Concediile medicale nu pot dura la infinit. Ori se face bine pacientul ori este pensionat medical.
2. In astfel de cazuri, cand suspendam CIM in vederea cercetarii disciplinare, in decizia de suspendare scriam urmatorul text: "se suspenda CIM pana la terminarea cercetarii disciplinare prealabile". Aceasta cercetare poate dura uneori mult timp: scrisoarea prin posta se returneaza ca nu este gasit destinatarul, faci alta scrisoare, acelasi raspuns si dupa aceea (pentru neprezentare la comisie) procedezi la concediere.
Intr-un alt topic am postat urmatoarea problema...

Intrebare intrebatoare...

Incepand cu 30.03.2009 aproximativ 100 de angajati din cei 200 ai societatii au intrat in "somaj tehnic"...
Astazi 06.04.2009, in a 8-a zi de somaj tehnic, un angajat care se afla in aceasta situatie mi-a trimis la societate un concediu medical incepand cu 03.04.2009.

Se intrerupe somajul tehnic? Angajatul va fi considerat in concediu medical?

Multumesc

Se pare ca v-am cam incurcat, nimeni nu stie ce sa raspunda :) Poate s-a mai lovit, totusi, cineva de o astfel de speta... De la ITM, bineinteles, ca am primit doar ridicari din umeri...

Multumesc
Si atunci ce faci cu cele 30 de zile in care trebuie sa emiti decizia de sanctionare? Daca e "andrisant necunoscut", eu zic ca e problema angajatului ca nu a comunicat modificarea de domiciliu. De aceea, consider ca e bine de inserat in CIM o clauza cu privire la obligativitatea comunicarii schimbarii datelor de contact... ce spuneti?
... sau in regulamentul intern, cum spuneti. Insa eu personal, daca destinatarul nu a fost de gasit ( avand in vedere ca postasul ii lasa aviz pentru recomandata), am mers pe cercetare in lipsa nemotivata a salariatului.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
pakos, utilizator
Prin Regulamentul intern, salariatul are obligatia de a anunta orice modificare in datele personale si in starea sa civila.

Alte discuții în legătură

Evitare comisie disciplia ava_b ava_b Daca o persoana a savarsit abateri grave la locul de munca si inainte de terminarea cercetarii si de chemare la comisia de disciplina, intentionat si-a bagat ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca un salariat a savarsit abateri disciplinare in mod repetat, consum de bauturi alcoolice in timpul programului, scandal, lovirea unei colege, ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara pe perioada somajului tehnic crisadi crisadi buna ziua va multumesc pentru raspunsuri la intrebarea precedenta! Am descoperit ca un angajat si-a decontat fara a avea aprobarea nimanui o suma de bani ... (vezi toată discuția)