avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical pe perioada suspendarii CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical pe perioada suspendarii CIM

Buna ziua,
As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care un salariat aduce un certificat de concediu medical in perioada in care are contractul de munca suspendat in vederea efectuarii cercetarii disciplinare.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:13, 9 Aprilie 2009
termenul de 30 de zile de emitere a deciziei va fiintrerupt si suspendat cu perioda de concediu medical, si oricum in sensul posibiliatatii depasirii acestui termen ne spune si legea ca se poate emite si in cel mult 6 luni de la fapta, deci chiar cu o intrerupere din motive medicale, tot va fi valida decizia de sanctionarea.

In ce priveste introducerea la plata a unui concediu medical, si eu sunt de parere ca este prioritar fata de orice alta suspendare si orice instanta va decide in acest sens. Dupa cum stim acesta suspenda concediile de odihna, perioadele de preaviz, suspenda chiar si somajul de la stat, deci de ce nu ar suspenda si perioada de somaj tehnic sau orice altceva?
Concediul medical intrerupe "somajul tehnic" (se va plati certificatul medical) dar nu il va prelungi.
"Somajul tehnic" se termina la data cand a fost precizat in decizia de suspendare a CIM.
da, sunt de acord cu tudor, ai dreptate, se intrerupe somajul tehnic deci fara a il prelungi, asa este.
si mai este de spus ca este probabil ca se vor primi mai putini bani din indemnizatia de concediu medical mai ales daca nu este in categoria de plata 100%, decat din indemnizatia de somaj tehnic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitare comisie disciplia ava_b ava_b Daca o persoana a savarsit abateri grave la locul de munca si inainte de terminarea cercetarii si de chemare la comisia de disciplina, intentionat si-a bagat ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca un salariat a savarsit abateri disciplinare in mod repetat, consum de bauturi alcoolice in timpul programului, scandal, lovirea unei colege, ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara pe perioada somajului tehnic crisadi crisadi buna ziua va multumesc pentru raspunsuri la intrebarea precedenta! Am descoperit ca un angajat si-a decontat fara a avea aprobarea nimanui o suma de bani ... (vezi toată discuția)