Am fost delegat de angajator sa lucrez in strainatate, delegatia fiind stabilit sa se incheie la 16 decembrie 2013, cand urma sa intru in concediu, pe care urma sa il petrec in Romania.
Ca urmare a unor divergente cu conducerea din Romania (este vorba de o companie multinationala), am primit o adresa in data de 14 noiembrie (in seara zilei, in afara programului de lucru) prin care eram informat ca am fost informat verbal de conducerea de unde imi desfasuram lucrul in delegatie... ca delegatia se incheie in data de 13 noiembrie.
Motivatia invocata de angajator nu priveste cu nimic conditiile de munca, ci se refera la faptul ca am solicitat un control ITM cu privire la neplata unor drepturi salariale.
In fine, conflictul s-a escaladat, iar acum sunt decis sa actionez in instanta angajatorul sub aspectul incalcarii abuzive a conditiilor delegatiei (alaturi de mai multe alte subiecte)
Va rog sa imi spuneti ce texte de lege fac obiectul situatiei descrise si ce anume pot invoca in temeiul chemarii in instanta?
De ce este acest lucru?? In mod evident, faptele fac parte din acelasi litigiu de munca...
Cred ca m-ar avantaja ca instanta sa se pronunte in ansamblu asupra tuturor acuzatiilor... pentru a avea o imagine mai buna asupra relei vointe a angajatorului.
In plus, in situatia nefasta ca ar fi respinsa contestatia concedierii (prin influenta ilicita a angajatorului)... atunci nu as mai fi supus riscului sa imi fie solicitate cheltuielile de judecata, de vreme ce voi avea castig de cauza asupra celorlalte cereri...
Prima actiune in instanta a fost inscrisa 29 noiembrie si nu a primit inca termen... desi este litigiu de munca! Se refera la neplata unor drepturi banesti de catre angajator, in speta diurna. Ca urmare a initiativelor mele - initial ITM, apoi mediere si instanta... angajatorul a organizat represalii furibunde la adresa mea, culminand cu inscenarea scandalului concedierii disciplinare!!