avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirias rau platnic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirias rau platnic

Am o chiriasa cu care am contract de inchiriere dar care nu si-a platit intretinerea la bloc. Locuiesc in alta localitate, in Giurgiu, iar apartamentul este la Constanta.
In luna noiembrie 2013 am primit o scrisoare de la asociatia de locatari prin care aceasta ma instiinteaza ca s-au acumulat datorii restante de catre chiriasa in valoare de 3237,26 lei. Mai mult, imi spun ca se vor adresa Biroului de carte funciara al Judecatoriei Constanta in vederea instituirii unui sechestru asigurator pentru recuperarea sumei restante.
1. de ce abia acum sunt anuntata de neplata intretinerii de catre chiriasa?
2. cum pot obliga chiriasa sa plateasca intretinerea?
3. contractul pe care il am este perfect legal si pentru el platesc obligatiile la Directia de Finante Giurgiu.
4. cum sa procedez ca sa nu fiu eu cea pagubita ?
Cel mai recent răspuns: costi1967 , utilizator 15:30, 24 Februarie 2014
Situatia este in curs de rezolvare. A fost sotul meu la Constanta, am incheiat cu asociatia un protocol de achitare lunara a datoriei restante la intretinere, iar pe chiriasa am dat-o afara. am incheiat cu ea o lista de inventariere a bunurilor ramase in apartament iar ea si-a luat un angajament in scris, ca daca pana la 15.02.2013 nu imi returneaza banii pentru intretinere, bunurile raman in casa si bineinteles, am schimbat yala.
Situatia asadar, ramane in zona gri, dar, macar dpdv al cresterii cheltuielilor neplatite m-am linistit, deoarece am scos-o de la intretinere.
Urmeaza sa ma duc luni la Finante si sa anunt întreruperea contractului de chirie.
Scoaterea ei de la intretinere inseamna pentru dv. numai neplata cotei la gaze, curent electric comun si salubrizare, fara consum apa.

Celelalte cheltuieli care se repartizeaza pe cota-parte indiviza - service-uri de toate felurile (lift, interfon, camere video), cheltuieli administrative si de reparatii, salarii si indemnizatii, caldura, contributia la fondurile asociatiei (daca e cazul) - le veti suporta in continuare chiar daca in apartament nu mai locuieste nimeni.

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am un chirias rau platnic, a intarziat cu chiria 15 zile, in contractul de inchiriere scrie ca daca nu isi plateste chiria in termen de 15 zile de la termenul stabilit contractul se reziliaza. Va rog sa imi spuneti daca au trecut cele 15 zile pot schimba yala de la usa?Ce se poate intampla daca ii scot lucrurile afara din moment ce chiriasul nu mai are nici un contract de inchiriere valabil cu mine??Va multumesc ,astept un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii primarie (proprietar apartamente) catre asociatie CristiGanea CristiGanea Buna ! Problema este in felul urmator:In 2008 au fost evacuati 2 familii din locuinta de catre primarie,primaria fiind proprietarul apartamentelor,aceste ... (vezi toată discuția)
Chirias care nu plateste intretinerea si chiria : solutie? draganrandrei draganrandrei Buna ziua, Am intocmit un contract de inchiriere pentru un imobil proprietate personala. Dupa trecerea iernii restantele la intretinere sunt mai mari de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere, obligatii chiriasi summerwinter summerwinter Am un apartament cu 2 camere, pe care l-am inchiriat unor tineri. intocmind o conventie contractuala intre parti. Acest contract nu a fost inregistrat sau ... (vezi toată discuția)