avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA SEPTEMBRIE 2005
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA SEPTEMBRIE 2005

Buna ziua dragi colegi.
Daca aveti experienta in legatura cu examenul de admitere in barou sau daca abia o sa-l sustineti in toamna asta si aveti idee de cum o sa decurga sau alte opinii despre cum vi se pare voua examenul scrieti aici.
Eu abia o sa-l sustin pentru prima data in toamna asta si sincer imi este tare teama de oral.
Am tot cautat pe internet mai multe detalii in legatura cu examenul de anul trecut poate si cateva subiecte date la scris dar nu am gasit nimic si sunt convinsa ca nu sunt singura care este interesata de acest lucru, daca are cineva aceste subiecte va rog sa le scrieti in forum.
Dragi colegi astept raspunsurile voastre si va rog sa nu batem campii cu eventualele greseli de exprimare cum am vazut ca se face, haideti sa fim maturi si sa dezbatem aceasta problema cu seriozitate.
Va multumesc.
Cred ca examenul se sutine dupa 20 septembrie.
Cel mai recent răspuns: aliPus , utilizator 11:28, 18 Octombrie 2005
Am inceput scoala visand sa devin avocat , acum mi-e scarba! Succes!
acelasi lucru il simt si eu ; vise sperante ,invatat pe rupte si cam cu atat m-am ales,toate portile sunt inchise pentru cei din afara sau ptr. cei fara bani multi; unde mai pui ca am invatat pe rupte vreo cateva saptamani sa-mi incerc si eu norocul la examen si apoi Dumnezeu cu mila poate ,poate i s-ar fi facut cuiva mila de mine sa ma ia pe langa el , dar binenteles am sunat la barou sa vad cat e taxa si cand colo SURPRIZA ,nici mai mult ,nici mai putin de 22.200.000 lei, asa ca acum chiar ca mi-am luat gandul de la aceasta profesie ; inchei ca si antevorbitorul meu SUCCES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eu zic sa nu disperati. In prima faza cel mai greu e sa gasesti maestru. Si eu am terminat de 5 ani facultatea, am lucrat ca jurist pina acum. Si anul asta mi-a picat pleasca o semnatura. Maestra mea avea nevoier de stagiar pentru cu volumul de munca din birou a crescut si avea nevoie de om. Eu zic sa luati lista cu avocatii definitivi din judetul vostru si sa depuneti CV-uri la cei cu vechime mare in practica. Sunt cei care de obicei castiga deja suficient incat sa nu va mai ceara nici o "atentie" si care au nevoie de stagiar pentru ca au ne multe cauze pe rol. E drept ca si cerintele vor fi pe masura, adica ore de munca multe, cercetare pe masura. Dar e un inceput.
Iar apoi examenul....cu o pregatire medie se poate lua. E drept ca la Cluj anul asta vor fi 5 probe scrise, dar comisia va fi formata din avocati, nu din tehnicieni ai dreptului. Asa ca nici lucrarile nu se vor corecta la nivelul stiintific in care sunt elaborate cursurile. Ideea e sa se scrie la subiect, fara gafe enorme si cat mai apropiat de practica. Bafta tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Acces in profesia de avocat Adela.Alexandra Adela.Alexandra Saptamana trecuta mi s-a spus ca daca se face dovada lucrului cu carte de munca la un birou de avocatura, dupa finalizarea licentei, se poate face accesul in ... (vezi toată discuția)