Buna ziua dragi colegi.
Daca aveti experienta in legatura cu examenul de admitere in barou sau daca abia o sa-l sustineti in toamna asta si aveti idee de cum o sa decurga sau alte opinii despre cum vi se pare voua examenul scrieti aici.
Eu abia o sa-l sustin pentru prima data in toamna asta si sincer imi este tare teama de oral.
Am tot cautat pe internet mai multe detalii in legatura cu examenul de anul trecut poate si cateva subiecte date la scris dar nu am gasit nimic si sunt convinsa ca nu sunt singura care este interesata de acest lucru, daca are cineva aceste subiecte va rog sa le scrieti in forum.
Dragi colegi astept raspunsurile voastre si va rog sa nu batem campii cu eventualele greseli de exprimare cum am vazut ca se face, haideti sa fim maturi si sa dezbatem aceasta problema cu seriozitate.
Va multumesc.
Cred ca examenul se sutine dupa 20 septembrie.
despre ce sume vb. voi mai fratilor in suferinta??????????????????
35 mil????????? asta e suma fixata la Bucuresti , dar in tara??????
pai asa nu stiu daca face
ce sume asta este imposibil de unde pana unde sumele astea la Barou nici nu se stie inca taxa
avocatul indrumator (daca-ti da salariul minim pe economie) abia asteapta sa-ti plateasca aceasta suma....sa fim seriosi!!!...
MAI AVETI CURAJUL SA DATI LA BAROU????
taxa de inscriere este de 8.330.000 lei si pe urma se plateste taxa pentru maestru 24.000.000
HOTARARE
Privind reactualizarea contributiei la realizarea bugetului in anul 2006 so a nivelului altor taxe percepute de Barou cu incepere din 01.10.2005
Avand in vedere prevederile Legii nr 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocet cu modificarile si completarile ulterioare si ale Statutului profesiei de avocet publicat in M.O partea I din 13.01.2005, privind modul de stabilire al contributiei la realizarea bugetului precum si al altor taxe percepute de Barou:
In baza acordului exprimat de Adunarea Generala a Baroului in sediul din data de 06.03.2004.
Tinand cont de Decizia nr 76/17.06.2005 a Consiliului UNBR.
CONSILIUL BAROULUI BUCURESTI
Hotaraste:
Art. 1 Pentru anul 2006 , taxa lunara pentru Barou + UNBR se mentine la nivelul celei aprobate de sedinta Consiliului Baroului din 08.03.2004, respective 47 lei (RON) in cazul avocatilor definitivi si 23 lei (RON) in cazul avocatilor definitive: taxa re plateste in avans pentru intregul an 2006, corelat cu eliberarea cardului de identitate pentru avocet.
Art. 2 Incepand cu data de 01.10.2005, nivelul celorlalte taxe va fi urmatorul:
a) inscrierea in barou a avocatilor primiti in profesia de avocati definitive, cu examen sau cu scutire de examen – 30.000.000 lei nu se percepe TVA
b) inscrierea in barou a avocatilor primiti in profesie ca avocati stagiari, cu examen sau cu scutire de examen 24.000.000 - nu se percepe TVA
c) inscrierea la examenul de intrare in profesie – 7.140.000 lei + cota UNBR de 1.190.000 (TOTAL 8.330.000)
d) inscrierea la examenul de definitivat 8.330.000
e) reinscrierea in Tabloul avocatilor a avocatului exclus pentru neplata contributilor profesionale 30.000.000 lei RON – nu se percepe TVA
f) reinscrierea in tabloul avocatilor a avocatului incompatibil 30.000.000 lei RON – nu se percepe TVA
g) transferul avocatului dintr-un barou in altul 30.000.000 – nu se percepe TVA
h) infiintarea pe raza baroului a unui sediu secundar sau a unui birou 30.000.000 lei - nu se percepe TVA
i) inscrierea in Tabloul special al avocatului strain 30.000.000
j) activitatati de secretariat si jurisdictie profesionala 3.000.000 lei – nu se percepe TVA
Avocatura
nicolealex
buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)