avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescriptie partiala drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescriptie partiala drepturi salariale

Am urmatoarea problema: angajatorul imi datoreaza anumite drepturi contractuale de 5 ani in continuu, pana in 2012, cand a inceput sa se achite de ele.
Prin actiunea in instanta solicit sa imi fie platite toate drepturile restante, insa angajatorul ameninta ca va solicita prescrierea drepturilor mai vechi de 3 ani.
Insa situatia e absurda, de vreme ce in ultimii 2 ani au fost platite, nu poate pretinde ca cele mai vechi de 2 ani nu le recunoaste... de vreme ce este vorba despre aceleasi drepturi!
Intrebarea ar fi cumva cum explic instantei situatia asta, astfel incat sa se decida respingerea exceptiei de prescriptie extinctiva?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 16:03, 30 Ianuarie 2014
Cheltuielile cu diurna se inregistreaza in contabilitate cu ajutorul contului 625 – "Cheltuieli cu deplasari, detasari si transferari". Acest cont se poate detalia pe analitice distinte, deductibil si nedeductibil.
Aha! Deci daca nu apar mentionate acolo in contabilitate e evaziune fiscala??
Se poate afirma si asta.
Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
Art. 9
(1) Constituie infractiuni de evaziune fiscala si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale:
.....
b) omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;
....
Pai, tocmai, ca operatiunile respective nu s-au efectuat, iar veniturile nu s-au realizat!!
Discutia initiala pornise de la faptul ca ele trebuiau evidentiate ca restante... insa nu rezulta imediat ca in ''Cheltuieli cu deplasari, detasari si transferari'' apar si sumele neplatite!
Este problema angajatorului daca a inregistrat sau nu aceste sume. S-au expus deja mai multe aspecte in acest topic.
Nu cred ca trebuie sa mergem pe presupuneri pana la infinit, atata timp cat dvs nu stiti exact.

Reiterez ideea ca , in litigiile de munca sarcina probei o are angajatorului. Partea adversa poate veni cu contrargumente sau contraprobe la ceea ce sustine angajatorul.

Alte discuții în legătură

Ajutor material acordat la nastere - actiune in instanta cory2ro cory2ro Buna ziua! Am nascut in septembrie 2010 si nu mi s-a acordat acel ajutor de nastere cf art 51 din ccmn 2010, cum ccmn 2011 nu mai exista, pot sa dau in ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie. se aplica si coeficientii cor? narteaandrei narteaandrei Buna ziua, am o intrebare de neofit. Un lant de intrebari, de fapt. 1. Daca o persoana e angajata cu salariul minim pe economie pe un post care, conform COR, ... (vezi toată discuția)
Intrerupere termen prescriptie cu privire la drepturi salariale restante nccncc nccncc Buna ziua, in urma unei actiuni a sindicatului o parte din angajati institutiei au obtinut drepturi salariale restante. Unii angati au fost omisi de pe listele ... (vezi toată discuția)