buna ziua,
in cazul in care introduc o cerere de divort, in care partenerul meu are resedinta in Germania, mai sunt obligata sa fac medierea?
daca da, cum se va face instiintarea paratului? as putea sa trec peste aceasta etapa?
Pentru cererea de judecata care se refera la desfacerea casatoriei+ aspecte accesorii (printre care si stabilirea pensiei de intretinere pentru copii), tot sunteti obligata sa faceti dovada participarii la sedinta cu privire la avantajele medierii.
as dori sa demarez prima data procesul ptr pensie de intretinere, dupa care separat div.
Pentru a pune in executare hotararea privind pensia de intretinere pronuntata in Romania, in Germania, care ar fi procedura legala pentru infiintarea propririi??? Si cea mai putin costisitoare?
Stimata doamna, divortul si pensia alimentara reprezinta un proces.
Ca sa deschideti doar pensia e posibil sa va respinga instanta cererea daca nu dovediti o mare nevoie de bani pentru copil...si procesul va dura...
Trebuie citat acolo unde se afla.
Executarea se va face in Germania.
Ar fi bine sa va interesati cat va costa un executor in Germania sau cum faceti cu banii.
sunt intr-o similara,si divortul nu ar fi chiar o prioritate pt mine atata timp cat sotul e plecat si nu ne deranjeaza,fizic vorbind,dar problema cu pensia alimentara e chiar ff importanta pt ca el ca tata nu mai tine legatura cu fiul sau de cateva luni bune,si nici financiar nu-l sustine,iar salariul meu.....e mai mult decat modest.Deci nu inteleg de ce ar putea instanta sa respinga un eventual proces pt pensie alimentara daca nu bag si divortul.Sincer,acum,un proces si cu divortul m-ar impovara si mai mult,financiar vorbind.Am uitat sa precizez ca noi suntem separati,de mai bine de un an.
Divort refuzat
lllucci
Buna seara!Am si eu o intrebare!Sotul meu are o amanta si vrea sa sivorteze sa isi refaca viata.Avem un copil de cinci ani.Daca nu ii acord divortul ce se ... (vezi toată discuția)