avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divort in care o parte este cu resedinta in UE
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divort in care o parte este cu resedinta in UE

buna ziua,
in cazul in care introduc o cerere de divort, in care partenerul meu are resedinta in Germania, mai sunt obligata sa fac medierea?
daca da, cum se va face instiintarea paratului? as putea sa trec peste aceasta etapa?
Intr-adevar este revoltator ca trebuie sa demonstrezi instantei ca copilul este intr-o mare nevoie de bani. Este de la sine inteles ca copilul minor nu se poate intretine. Cum ramane atunci cu obligatia ambilor parinti de a contribui la intretinerea si educarea minorului??? de ce trebuie sa fii divortat ca instanta sa incuviinteze cerererea? Pana la pronuntarea divortului necesitatile copilului trebuie sa fie suportate numai de un parinte? protectia copilului se aplica doar in art din Codul Civil? indiferent de ce venituri ar avea parintele care are in ingrijire copilul, de ce trebuie absolvit paratul de plata pensiei de intretinere? Un copil nu are nevoie doar de suport financiar ci si de unul moral, afectiv?
in legatura cu punerea in executare a hotararii pronuntate in romania, In GERMANIa, nu se aplica Regulamentul CE 4/2009, privind pensiile de intretinere??
Procedura de exequaturul ( incuviintarea executarii silite) a fost suprimat.
Regula de baza este ca se aplica aceleasi reguli cu executarea ca si in statul care a pronuntat hotararea. Cum la noi in Romania se poate infiinta o poprire doar cu hotararea judecatoreasca, de ce trebuie sa apelez la un executor judecatoresc in GERMANIA? Costurile cu executorul in GERMANIA sunt fabuloase pentru un salariu din romania.
Buna ziua. Puteti stabili modul in care este exercitata autoritatea parinteasca si in timpul casatoriei, in timpul casatoriei parintii exercita in comun autoritatea parinteasca (codul familiei art 107 aliniatul 3 sau mai pe larg aici [ link extern ] .
Atunci cand nu va puteti intelege direct cu celalalt parinte privind acest subiect, puteti apela la mediere. Daca exista intelegere, apelati la notar.
Daca apelati la mediere, acordul de mediere obtinut in urma sedintelor de mediere este supus instantei pentru autentificare prin emiterea unei hotarari de expedient.
nu cred ca am inteles bine.Ce sa mediem ,daca copilul sta si e ingrijit de mama,iar tatal nici nu tine legatura cu el si nici nu trimite nimic pt sprijin financiar?Si suntem inca,casatoriti.
Autoritatea parinteasca se exercita de catre parinti asupra copilului, fie ca ei sunt casatoriti, sau sunt divortati, sau separati, sau copilul provine din concubinaj. Aveti aici o cerere de chemare in judecata care se refera la incredintarea copilului unuia dintre parinti, acestia fiind inca casatoriti: [ link extern ]
Astfel, acordul de mediere despre care vorbesc reprezinta intelegerea parintilor inca casatoriti asupra modului in care fiecare contribuie la cresterea si ingrijirea copilului, este vorba de obligatia egala despre care vorbeati dvs. Medierea se refera exact la transarea intre parinti a modalitatii in care inteleg ei sa contribuie la cresterea si ingrijirea copilului. In acest moment, inteleg ca tatal nu contribuie cu nimic.
Cititi aici Codul familiei modificat, capitolul Drepturile si indatoririle parintilor fata de copiii minori: [ link extern ]
Art. 107
Copilul minor este intretinut de parintii sai.
Daca minorul are un venit propriu, care nu este indestulator, parintii au indatorirea sa asigure conditiile necesare pentru cresterea, educarea, invatatura si pregatirea sa profesionala.
In caz de neantelegere, intinderea obligatiei de intretinere datorata de parinti minorului, felul si modalitatile executarii, precum si contributia fiecaruia dintre parinti se vor stabili de instanta judecatoreasca cu ascultarea autoritatii tutelare.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator

Alte discuții în legătură

Divort refuzat lllucci lllucci Buna seara!Am si eu o intrebare!Sotul meu are o amanta si vrea sa sivorteze sa isi refaca viata.Avem un copil de cinci ani.Daca nu ii acord divortul ce se ... (vezi toată discuția)
Copil cu parinti necasatoriti giglia giglia Doi tineri necasatoriti au impreuna un copil mai mic de 1 an.Relatia dintre ei nu merge in ciuda eforturilor si a tentativelor de a alcatui o familie.In ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor in urma unei relatii de concubinaj. corina_iliescu corina_iliescu Am trait cu tatal copilului 17 ani fara a exista o casatorie legala. Acum 9 ani am dat nastere baiatului nostru pe care tatal l-a recunoscut. Copilul ... (vezi toată discuția)