avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la banca a unui decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la banca a unui decedat

Buna seara ,

Tatal meu cat timp traia a facut un imprumut la banca ,contractul fiind semnat doar de el dat fiind faptul ca mama nu a stiut nimic in legatura cu asta.Acum,dupa decesul lui ,primim scrisori din partea recuperatorilor de creante cu mesajul "executare silita " in cazul in care nu se plateste acea suma de bani .Mentionez faptul ca nici cat timp traia tatal meu nu era dezbatuta mostenirea din partea bunicului meu ,al carui locuinta a fost preluata de tata,loc unde acuma locuiesc cu mama mea.De asemenea nici in momentul de fata nu este dezbatuta succesiunea dupa decesul tatalui.Am inteles ca se procedeaza astfel : daca mostenitorii(neoficiali) accepta mostenirea, atata activul cat si pasivul vor veni pe numele celui ce accepta succesiunea.Daca succesiunea nu este acceptata riscam sa ramanem fara casa ?

Dar in cazul in care acceptam succesiunea ,atat activul cat si pasivul ,datoria se poate da pe rand ?
Cer ajutorul unui avocat.Va multumesc mult !

Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
ContSters301939, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 15:53, 24 Ianuarie 2014
Eu nu cunosc situatiile de genu asta ,desi dvs spuneti ca este suma mica pentru a demara o executare silita ,ma intreb dece se manifesta in modul asta,executari peste excutari,scrisori peste scrisori ,texte inrosite,semne specifice etc.

Stima
Pentru ca este un business extrem de profitabil. Cumpara creantele pe 1 leu si recupereaza zeci de milioane. Evident ca hartuiesc debitorii la maxim, pentru asa profit. E tot ce fac ei, hartuiesc.
Suma normala datorata nu atinge nici macar pragul de jumatate din cat solicita dansii in prezent ,se presupune, din punctul lor de vedere ca toata suma (de vreo 4 ori mai mare chiar 5) este datorata dobanzii,penalizarilor,taxelor de administrare si comisioane(cum se exprima dansii in scrisori).....

Va multumesc mult pentru sfaturi si pentru intentia dvs de a-mi raspunde la problema...

Stima si o zi buna in continuare !
Tatal dvs nu avea asigurare de viata incheiata pe perioada creditului? In anumite situatii, societatea de asigurare e datoare sa achite creditul in caz de deces.
Daca dosarul e pe mana recuperatorilor, nu prea aveti ce face decat sa platiti. Eu am avut un card nevoi personale, doar 1.500 noi din care am scos vreo 1.300. Timp de 4 ani am tot platit doar majorarile lor pana cand nu am mai avut de unde. Au dat dosarul recuperatorilor, si acum platesc la ei dar rata fixa. mai am 6 luni si sper sa scap dar aceasta greseala m a costat pe putin 5.000 lei. Nu cred ca se merita sa dati apartamentu pentru aceasta suma. se poate plati esalonat cu rata fixa la acesti recuperatori , acum depinde si care firma preia dosarul

Alte discuții în legătură

Datorie la banca a unui defunct ContSters301939 ContSters301939 Buna ziua! Tatal meu cat timp traia a facut un imprumut la banca ,contractul fiind semnat doar de el dat fiind faptul ca mama nu a stiut nimic in legatura ... (vezi toată discuția)
Mostenesc creditul tatalui decedat? andy2222 andy2222 Buna ziua, Tatal meu a decedat in martie 2013 si pe langa mostenirea ce consta intr-un apartament, acesta a lasat in urma si un card de credit co brand ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)