avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este lovita de nulitate decizia de imputare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este lovita de nulitate decizia de imputare?

Buna ziua,
O decizie de imputare emisa impotriva subsemnatului (la aproape 10 ani de la trecerea in rezerva cu drept de pensie), in urma unei succesiuni de cercetari, contestatii si repuneri in termen, care nu contine mentiunea cu privire la dreptul de contestare al acesteia (prevazuta expres in legislatia specifica M.Ap.N., nu cunosc in celelalte sectoare) este sau nu lovita de nulitate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasilica52 , utilizator 20:46, 31 Ianuarie 2014
OG 121 prevede obligativitatea mentionarii exprese a termenului in care decizia de imputare poate fi contestata si organul competent pentru solutionarea contestatiei (art. 25 alin. 5 din M5) insa nu se specifica nicaieri ca absenta acestora conduce la nulitatea deciziei. Absenta acestor mentiuni (care poate sugera ca decizia este definitiva si nu poate fi contestata) va constitui primul argument al contestatiei pe care o voi inainta si doresc sa-l argumentez de o maniera cat se poate mai explicita si documentata, astfel incat sa nu mai poata fi interpretat dupa bunul plac (asa cum am prezentat interpretarea cu privire la repartizarea cuantulului daunelor).
Practica judiciara in materie este in sensul ca, lipsa mentiunilor OBLIGATORII inscrise in OG 121/1998 sunt de natura sa conduca la NULITATEA ABSOLUTA a deciziei de impunere intrucat , cel putin prin neindicarea termenului in care se poate contesta decizia si organul competent sa o solutioneze, onstituie un abuz al drepturilor pe care le are persoana in cauza si limitarea accesului acestuia la Justitie si caile de atac stabilite de lege.

Vedeti si
[ link extern ]

Va multumesc pentru precizari. Mi-ar fi fost de un real ajutor identificarea unei spete in care solutionarea sa fie bazata chiar pe absenta mentiunilor obligatorii specificate, pe care sa o invoc ca argument.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict mapn-decizie de imputare mitzu_comb mitzu_comb Buna! daca se poate sa imi dati cateva idei despre un conflict cu mapn-ul. Am avut un contract de munca cu acestia, pe care nu lam finalizat din cauza lor( ... (vezi toată discuția)
Document cu titlu executoriu?? Alexandru8899 Alexandru8899 In urma cu ceva vreme am demisionat din cadrul sistemului militar romanesc. Ca urmare, comandantul unitatii militare unde mi-am desfasurat activitatea a semnat ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unei decizii de imputare fl.neagu fl.neagu Nerespectare articolului 30 alin(4) din OG 121 din 1998(Raspundere materiala a militarilor), cu privire la termenul de cel mult 15 zile cand trebuie comunicata ... (vezi toată discuția)