avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru tevile care trec prin casa.Cat este de legala aceasta masura?Exista vreo posibilitate sa nu se mai achite(am auzit ca daca se izoleaza tevile care trec prin casa)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:07, 27 Ianuarie 2017
Ca idee nu trebuiesc pentu fiecare coloana in parte.

Se lasa 1 pereche pe apartament se monteaza acest contor, dupa care celelalte calorifere se leaga pe orizontala in interiorul apartamentului.

Si iata cum nu faci din bloc submarim cum zicea un domn pe aici, si faci si contorizare la gigacalorie si nu la smecherie, cu costuri reduse.

Daca mai punem la socoteala ca facem si o izolare cum trebuie a blocului, si ne mai tragem si un glet pe interiorul apartamentului cu micro bile de sticla, sa vedeti atunci ca nu ne mai intereseaza cum tine vecinul robinetul de la calorifer.

Cit despre consumul de gaze de poate face contorizare destul de simplu. Exista 2 metode.
Una sanatoasa cu coloana pe scara blocului si contor pe scara, care permite ulterior ci CT, si alta cu contor in apartament pentru separarea consumului ca la apa.

E si uite asa am incalecat pe-o sa si v-am spus cum e cu contorizarea (ca sa ne mai detensionam un pic).


Zi buna.
cry_mitroi a scris:

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru tevile care trec prin casa.Cat este de legala aceasta masura?Exista vreo posibilitate sa nu se mai achite(am auzit ca daca se izoleaza tevile care trec prin casa)?

Multumesc

Daca vi se pune la plata asa ceva dati-i in judecata.
Aveti sanse extrem de mari sa castigati.
Cu 80RON va puteti incalzi la nivel minim-mediu acceptabil un apartament.


elga50 a scris:

Da, este normal si legal sa plateasca pentru caldura pe spatiile comune (inclusiv subsol), dar si pentru tevile din apartamente.


Si cei cu incalzire proprie contribuie la incalzirea spatiului comun. Deci nu-i deloc normal.

Legal ?
Se poate dovedi ca respectivii in regim propriu poate produc mai multa caldura decat au cei cu sistemul centralizat.
Deci chiar se poate plati cota-parte invers, daca e sa ne luam dupa astfel de reguli.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
BX, utilizator
Am observat discutia dumneavoastra ... eu nu mai am tevile in casa ... si totusi platesc daca le.am izola pe cele din subsol nu am mai platii?
Ati plati in aceeasi masura in care ar plati toti proprietarii.
Buna ziua,
Doamna Andreistefania, daca nu mai aveti tevile in casa este cu atat mai grav deoarece ati intervenit asupra unei instalatii din proprietatea comuna, instalatie care nu va apartine.
Daca cineva din conducerea asociatiei sau un vecin va face reclamatie, veti fi obligata sa refaceti instalatia pe banii dumneavoastra. Dupa ce platiti amenda.
Si oricum veti plati partile comune, conform prevederilor legale.
Cine e nemultumit ca nu e stapan absolut pe un apartament aflat intr-un bloc are o solutie foarte simpla: sa il vanda si sa se mute la casa. :)
Traiul in comun presupune niste obligatii si niste limitari. :)

Alte discuții în legătură

Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)