Am si eu o mare rugaminte. Suntem in urmatoarea situatie neplacuta: nu am dat indexul contoarelor de apa lunar de citeva luni. Consumul a fost probabil estimat pe baza consumului nostru obisnuit ( asa sustine administratorul). In luna decembrie am citit contoarele si am transmis indexul pentru regulzarizare. Surpriza a fost de ... infarct la afisarea listelor.Aveam un consum de 32mc de apa calda si 16 mc apa rece.
Aveam notat un index in luna august si unul in decembrie. Diferenta dintre cele doua rezulta un consum pe cele 5 luni de 46 mc apa calda si 25 mc la apa rece. La prima vedere nu s-a scazut consumul estimativ ( sau la pausal?!) aferent lunilor cind nu am transmis indexul.
Am contactat administratorul care motivind lipsa de timp nu doreste sa ne arate documentele, modul de calcul, repartizare consumului din factura si calculul estimativ. Trebuie sa-i transmitem noi (pe mail sau sms) indexul cel mai vechi care-l avem notat si va verifice, urmind sa ne anunte.
Am gresit din capul locului netrasmitind la timp luna de luna indexul la apa,dar lipsa de transparenta si atitudinea administratorului nu sunt in regula.
Sincer speram sa ma ajutati cu o solutie cumva. Pentru ca eu pot sa insist la nesfarsit ... scandal si cam atit... Vreau sa-mi platesc datoriile dar sa nu mi se bage mina in buzunar atit de grosolan. Ma sidereaza raspunsul "nu am timp""... Nici eu nu am timp, lucrez 12-14 ore pe zi, de aia am ajuns aici, pentru este la casierie 1 data pe saptamina 1 ora si nu reusesc sa ajung niciodata in intervalul orar.
Ce inseamna asta, ca niciodata nu pot sa trag la raspundere omul, pentru ca nu stiu ce face... Trebuie sa platesc si atit?!?
Sigur ca fac adresa catre presedinte, dar nu sunt optimista ca se rezolva ceva.
Sa va spun ca nici macar nu trebuie sa vorbiti fata-n fata.
Cerearea o poate primi presedintele (i-o da administratorului).
Administratorul ia listele, scrie pe o foaie de hartie ce consumuri v-a pus pe liste in lunile anterioare si va pune hartia in cutia postala.
Asta daca nu are email...ca sa puteti comunica civilizat....
Daca as avea acces la listele asociatiei dv., v-as face eu o asemenea sinteza. Nu am cum sa va ajut altfel.
Pai cam asta puteam face si eu... dar daca nu am liste... "Sa-i transmit eu pe email care este indexul cel mai vechi"si ma informeaza daca este vreo diferenta...vag si neconcludent.
Si de unde stiu corectitudinea calculului fara documente? Vreau sa stiu cum il pot obliga sa vad documentele in "temeiul legal:
"Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele de tin de activitatea asociatiei si au acces la cerere la orice document al acesteia
Va asigur ca tot cu vorba buna sau rea o puteti face sa va lamureasca.
Nici militia, nici primarul nu vor veni sa-l traga de pantalon ...sau si mai rau, sa-i aplice niste scatoalce pe spinare.
Stiti prevederile legale, v-am dat niste solutii, aplicati-le si vedeti ce vi se raspunde.
Consum pausal
adela c
buna. problema mea este urmatoarea:
In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Tarif apa rece
elenaulmeanu
Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de ... (vezi toată discuția)