avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce conditii pot renunta la un antecontract fara sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce conditii pot renunta la un antecontract fara sa mi se retina arvuna?

incheiat intre mine si o ag imobiliara?fara notar
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 10:39, 21 August 2015
dar atunci firma de intermediere ce calitate are? eu ma duc la o firma de intermediere si de fapt ea vinde in calitate de proprietar.,poi nu mai e firma de intermediere si atunci ma intreb cum isi ia comisionul?
In prinipiu, ramane valabil ce v-am scris si anterior!Daca agenta avea o procura de la proprietar sa incheie antecontractul respectiv, antecontractul este perfect valabil, iar daca dvs v-ati razgandit sa incheiati contractul autentic pierdeti arvuna/avansul!

Este adevarat ce v-a scris anterior si d-na avocat, in sensul ca nu trebuie sa fie neaparat proprietar la incheierea antecontractului, dar, in momentul in care se incheie contractul in forma autentica, la notariat, agenta trebuie sa detina proprietatea asupra imobilului; ca sa nu pierdeti avansul, spuneti ca vreti sa incheiati actul autentic si verificati atunci daca agenta a devenit proprietara imobilului ce urmeaza sa fie vandut; daca nu este proprietara, puteti solicita legal sa vi se restituie avansul! Daca nu vi-l da de buna voie, o dati in judecata!

am facut plingere penala asa cum au sugerat unii colegi de pe forum si o sa vedem daca au avut sau nu procura?
Plangere penala ca ce?
Vedeti sa nu va luati o dojana cu vreun denunt calomnios in contrapartida, ca nu-i de joaca cu plangerile astea, sa stiti!

Colega avocat, promitentul vanzator promite sa vanda ori sa-l faca pe proprietar sa vanda in conditiile din promisiune.
Nu conteaza daca agentul ajunge proprietar sau nu, atata timp cat el convinge adevaratul proprietar sa vanda in conditiile negociate prin promisiune.
El are o obligatie de rezultat, anume sa puna la dispozitia promitentului-cumparator bunul x la pretul y in conditiile z. Vanzarea fiind un act bilateral si patrimonial, la fel si promisiunea, neavand implicatii personale nepatrimoniale, nu are relevanta pentru atingerea scopului celor doua cate daca vanzator e x sau z. Similar, promitentul-cumparator poate iesi din act daca pune la dispozitia celeilalte parti un alt cumparator.

Daca acea promisiune era incheiata direct cu proprietarul era si mai dificil pentru promitentul nopstru cumparator, in acest caz daunele putand fi atat plata datorata agentiei, dar si alte daune provenite din neincheierea intocmai si la timp a vanzarii.

Vezi promisiunea faptei altuia.
in acest caz agentia nu mai e firma de intermediere,pt ca de altfel o firma de intermediere are unele obligatii conf legii .In cazul in care eu ma duc la o agentie ca sa ma intermedieze atunci asta sa faca.Platesc un comision si gata.,iar comisionul conf legii se incaseaza la incheierea tranzactiei nu la semnarea antecontractului.sunteti de acord sper?

Alte discuții în legătură

Tranzactie imobiliara nefinalizata virginia;epadatu virginia;epadatu am contractat printr-o agentie imobiliara o garsoniera. agentia a primit pentru tranzactie ,la data rezervarii garsonierei un procent de 3% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)