avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in ziua de sambata se poate compensa cu zi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in ziua de sambata se poate compensa cu zi libera?

Buna Ziua!
Lucrez la o firma privata. Sunt perioade in care avem de onorat multe comenzi. In aceste perioade eram chemati la munca sambata si eram platiti dublu.
Inecpand cu anul acesta situatia s-a schimbat. In cursul saptamanii sunt anuntat, ca vineri sa raman acasa si sa vin sambata la lucru. Asa nu primesc nici un spor la salariu. Sau vineri sunt anuntat ca sa raman acasa lunea urmatoare si sa vin la lucru sambata. Este legala aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:11, 10 Aprilie 2014
Am vazut pontajul din februarie.
Este intocmit in felul urmator: angajatul "x" in realitate a lucrat 5 zile pe saptamana, din marti pana sambata. In pontaj este pontat din luni pana vineri si pentru ziua de luni este inserat o nota "Va lucra sambata", sau "A lucrat sambata anterioara". Este legal?
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
Sebi44, utilizator
Nu e legal. Trebuie sa corespunda realitatii, in caz contrar fiind contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)
Ajutor si lamurire elaida elaida Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)
Echivalarea orelor de munca madaluca madaluca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi ... (vezi toată discuția)