avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Ce facem in aceasta situatie?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Ce facem in aceasta situatie?

Caz concret.
Trimit invitatia de mediere cu datele primate de la solicitant. date corecte confirmate telefonic de invitat in momentul in care am luat legatura cu acesta. Invitatul mi -a spus a nu o sa mearga la posta sa ridice invitatia, dar imi spune telefonic ca refuza mediere, doar ca nu imi transmite nimic in scris. Plicul se mai intoarece si fara confirmare......in concluzie cum pot face dovada primirii invitatiei/textului, cand eu clar am vb cu persaona in cauza si aceasta a luat de cunostiinta de tot.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:09, 19 Februarie 2014
@bpcs
Eu v-am spus cum procedez, de ce procedez asa si ce texte de lege consider ca ar fi aplicabile.
Lg 477/2004 se refera doar la personalul contractual din institutiile publice si chiar nu are nici o legatura cu alte profesii, in consecinta nici definitiile date unor termeni prin acea lege.
Discutia era despre comunicarea actelor, in speta a Invitatiei, nu despre dovada efectuarii informarii, unde prevederea din Lg 192/2006 este clara.
Nu am trimis Invitatii prin executor, insa nu vad de ce nu as face-o daca partea care initiaza procedura este dispusa sa achite contravaloarea acelor cheltuieli.
In art 154 alin 6 teza I din CPC se prevede ca actele se pot comunica şi prin telefax, poştă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia, dacă partea a indicat datele corespunzătoare în acest scop. Deci practic poti folosi orice mijloace de comunicare doresti.
Deci acest articol din CPC nu contrazice prevederea din Lg 192/2006 (art 43 alin 1), asa ca nu vad unde este nedumerirea dvs.
Dl Cioca... ce scrieti acum vine un pic in contradictie cu afirmatia dintr-un post anterior.... insa nu mai recapitulam acum.... totul e bine cand se termina cu bine. Inteleg ca si Dvs achiesati la opinia ca mailul cu confirmare de primire reprezinta un mijloc de comunicare a convocarii viabil.... deci consideram ca s-a raspuns la intrebarea utilizatorului.
In ceea ce priveste interesul public, pentru ca aceasta notiune sa nu ramana lipsita de continut, avand in vedere ca nu exista lege care sa ne dea o alta definitie, va trebui sa ne raportam tot la cea din L 477.... cu adaptare la situatia noastra.....Asta in cazul in care repet, nu furnizati dvs o alta definitie legala...B-)
Mailul care confirma primirea reprezinta o dovada a primirii Invitatiei de catre cealalta parte atat timp cat aceasta prin continutul mailului retransmis confirma ca este subiectul invitatiei.
Sunt adrese de mail de genul xyz@..com. Daca destinatarul isi declina identitatea, o adresa de e-mail fiind unica, cred ca se respecta prev art 154 alin 6 teza II din CPC.
Nu stiu unde vedeti contradictia cu ceea ce am precizat in mesajele anterioare. Ulterior am postat doar explicatii.

Lg 477/2004 se refera la Codul de conduita a personalului contractual din institutiile publice, o lege pe care de atlfel o cunosc. Sunt termeni definiti diferit in legislatie, iar cei care nu au o definitie expres prevazuta in legea aplicabila, sunt definiti de instanta luand in considerare legi conexe sau care reprezinta dreptul comun in materie in cazul supus judecatii.
O definitie a unei persoane de drept privat care desfasoara o activitate de interes public , dar in sensul legii penale, (definitii diferite in materii diferite), a fost data de Curtea de Apel Bucuresti prin Decizia penala nr. 1083 din 25 mai 2012 pronuntata in recurs de sectia a II-a penala a CAB.
De asemenea art 34 alin 2 Lg 82/1991 a contabilitatii enumera persoanele juridice de interes public, insa in ceea ce priveste auditarea situatiilor financiare anuale.
In art 2 lit b din Lg 195/2001 a voluntariatului aveti o alta definitie a activitatii de interes public.

Dupa cum vedeti activitatea de interes public suporta multe definitii, in numeroase legi, dar din pacate nu in legislatia care face obiectul acestui topic.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura invitatie la sedinta de informare Birou de Mediator - Luana Nistea Birou de Mediator - Luana Nistea Ce parere aveti despre urmatoarea situatie: Reclamantul este obligat sa parcurga procedura de informare. Ar fi in regula daca reclamantul ar trimite, in ... (vezi toată discuția)
Invitatie la mediere ContSters22096 ContSters22096 am primit o invitatie la mediere, care nu este insa datata, semnata sau stampilata. invitatia a fost trimisa de asociatia centrului de mediere din Craiova e ... (vezi toată discuția)
Mediere, a 2-a invitatie ddena ddena Buna ziua Situatia este urmatoarea(vreau sa fiu cat mai scurta sa nu va retin mult) O doamna mediatoare a incheiat proces verbal de informare specificand ... (vezi toată discuția)